tirsdag den 5. november 2013

Wittekerke Winter White Ale


Købt på tilbud for 39,95 kr. i Netto for 75 cl. flaske.

Siden 1894 har familiebryggeriet Brouwerij Baviks høje bygninger kendetegnet landdistriktet Bavikhove i Flandern hvor der produceres et rigt udvalg af øl og læskedrikke. Bag succesen for dette uafhængige bryggeri, er familien De Brabandere. I dag styrer fjerde generation dette bryggeri.

Fra etiket: "Autentisk Belgisk Dobbel Wit Ale". Ekstra stærk wit til det amerikanske marked, impoteret af Globalbeer, genimporteret af One Pint A/S.

Globalbeers beskrivelse:
Smag: Strejf af kanel, efterfulgt af appelsinskaller & koriander og varmen fra alkoholEn medium til fuld krop vinter drik med en lys eksotisk krydderi aroma. Fuld smag med en glat mundfornemmelse, der slutter en anelse tør. Strejf af kanel, efterfulgt af appelsinskal & koriander med en alkohol varme. Perfekt til at nyde efter middag med venner eller ved forsamling udenfor på en skarp vinternat.
Mellem skum. Aroma af koriander, citrus, hvede og banan. Mellem karboneret, uftltreret.

Smag af sød malt og hvede, går over i koriander, citrus og banan. Svagt humlet, let sød.

Tilsyneladende en kraftigere udgave af Baviks normale 5% wit, som jeg endnu ikke har anmeldt. Denne bryg er blandt de let drikkelige af slagsen, ingen antydning af sur- og bitterhed, derimod hælder den over i den søde og blide slags. Selvfølgelig temmelig fyldig takket været den ekstra styrke, men jeg selv blandt de folkelige wit, savner jeg mere cremethed og gærsmag. Ikke noget galt - distancerer sig bare ikke. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Bavik
Øltype: Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, malt, hvedemalt, humle, koriander, appelsinskaller, gær
ABV: 7,5 %
FG: 1016 (Målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar