torsdag den 21. november 2013

Ørbæk Nyborg Julebryg


Købt for 30 kr. hos Netto for 75 cl flaske med prop.

Producentens beskrivelse:
Ikke mindst må årets julebryg være klar. Ørbæk Bryggeri har da også hele to specialbryg klar til årets julefester, som begge fortæller historien om, hvordan hele Nyborg summede af liv og juleforberedelser til kongens store julefest. Nyborg Julebryg fortæller historien om, at kongen – Christian 3. (1536-1559) – ofte holdt jul i Nyborg. Ørbæk Julebryg sætter fokus på fortællingen om Kongens Fadebur, hvor hele oplandet var involveret i forberedelserne.
Begge øl så dagens lys i 2012, og Ørbæk Julebryg vandt endda prisen som årets etiket. De er et resultat af samarbejdet mellem Ørbæk Bryggeri og Nyborg Slot, der indtil videre har resulteret i hele fem specialøl. Julebryggen er allerede i handlen og dermed også klar til julemarkedet i Nyborg 6.-8. december 2013.
Smag og historie skal følges ad. F.eks. har brygmester Allan Poulsen baseret Nyborg Julebryg på middelalderlig julekageopskrift.
Mellem skum. Aroma af sød malt og julekrydderier og karamel. Mellem karboneret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier og brunt sukker. Svagt humlet, let bitter, let ristet.

Bunkevis af forskellige krydderier tilsat - og i belgiske stil i mængder, så de ikke skelnes, men blot giver en udefinerbar, krydret smag. Den idé fungerer fint, men på trods af de 7% alkohol er der ikke meget kraft og varme i denne julebryg, der mere dufter af jul end smager af jul. Noget bitter og let ristet smag i stedet for sødme og varme. Jeg savner noget ekstra kraft og førnævnte varme og kunne ønske mig lidt kraftigere krydderier. 3 glas!

Bryggeri: Ørbæk Bryggeri
Øltype: Traditionel Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, honning, nelliker, mandler, peber, gær
ABV: 7%

1 kommentar:

  1. God jul/nytår drenge/piger!!! Min bror brygger for Amar bryghus, så man har smagt sin humler!!! Og i er sluppet fantastisk afsted med jeres julebryg!!! Der er dømt JUL!!! Tak MVH Henrik Hulgreen.

    SvarSlet