torsdag den 21. november 2013

Coronado Islander IPA


Købt i Fakta for under 20 kr. for 35,5 cl. flaske.

Brødrene Ron og Rick Chapman åbnede i 1996 en brewpub i deres hjemby Coronado, San Diego. De valgte at humle deres bryg i ægte West Coast stil, da de leverede den første tønde ud af huset til Hotel Del Coronado, var deres skæbne beseglet, og det er gået fremad lige siden. I 2012 var kapaciteten 22.000 tønder årligt med planer om at stige til 60.000.

Bryggeriets beskrivelse:
Opkaldt efter Coronado Island, vores oprindelige India Pale Ale er en flydende udtryk for stolthed over vores hjemby. Centennial, Chinook og Columbus humle kombineres for at give en eksplosiv udbrud af fyrrenåle bitterhed og saftige noter af abrikos, grapefrugt og mango, der sikkert vækker billeder af svajende palmer og solbeskinnede kyster.
Detaljer:
Stil: India Pale Ale
Malt Profil: 2-Row, Cara, München
Humle Profil: Columbus, Centennial, Chinook
Gær Profil: Cal Ale
IBU: 75
Alkohol Vol.: 7 %
På den påklisterede etiket står der Cascade, Chinook og Columbus som humle!

Svagt skum. Aroma af fyrrenåle, grape og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går lynhurtigt over i bitter malt med fyrrenåle, grape, mango og andre eksotiske frugter. Lidt frugt smag. Kraftig humlet, bitter.

En ægte west coast IPA - både af navn og gavn. Foruden fyrrenåle en stor palette af fyrrenåle i den ganske fine og nuancerede aromahumle. Den fyldige bryg fungerer fint som baggrund til den balancerede humlestyrke og blanding. Ikke ekstrem bitter som IBU på 75 kunne antyde, men stadig forholdvis let drikkelig af en am. IPA. 4 sikre glas!

Bryggeri: Coronado Brewing Company
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt (2-Row, Cara, München), humle (Columbus, Centennial, Chinook), gær
ABV: 7%
IBU: 75

Ingen kommentarer:

Send en kommentar