fredag den 8. november 2013

Rækker Mølle Julebryg (2013)


Købt for 20,95 kr. i Super Brugsen for 50 cl. flaske.

Rækker Mølle er en landsby og en forening dannet omk. den gamle vandmølle, der fungerer som bryghus og restaurant, beliggende nordøst for Skjern.

Bryggeriets julebryg er forskellige hvert år, i 2010 en Wiener, i 2011 stout og i 2013 igen en Wiener. Håndbrygget- og flasket er den, for der kom snavs med ind under kapslen.

Fra etiket:
Rækker Mølle Bryghus er stiftet i 2006. Ølbrygningen finder sted i den restaurerede vandmølle i hjertet af landsbyen Rækker Mølle. I produktionen benyttes en ca. 1800 år gammel, lokal grundvandskilde.
Svagt skum. Aroma af korn, karamel og udefinerbar humle. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i karamel og korn, lidt rug og surhed til sidst. Middel humlet, let bitter. Let sour.

Inden første mundfuld lod mig irriterer lidt over bryggeriet ikke har egen hjemmeside, tekst med sølvskrift på hvid baggrund på etiketten samt spørgsmålet, om denne verden virkelig har brug for endnu en Wiener. Som forening burde bryggeriet være fri for konservatisme med mulighed for at eksperimantere - og denne bryg er heldigvis ikke helt som andre Wienere. Her er tydeligvis brugt stor del sour-malt - det giver den dejlige sure rugbrød smag, uden det dog begynder at ligne en Oud Bruin/Flanders Brow. Resten er dog stadig en Wiener med en ubestemmelig, men dog smagbar humle. 3 glas!

Bryggeri: Rækker Mølle Bryghus
Øltype: Wiener
Ingredienser: Vand, malt, humle, gær
ABV: 5,8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar