lørdag den 16. november 2013

Holbæk WhiskeyStout


Købt for 30 kr. hos Super Brugsen i Holbæk for 50 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Holbæk WhiskeyStout er kommet til verden som en ekstra kraftig og fyldig stout på 7,3%, hvor vi ikke har sparet på en eneste af de hele fem malte, vi har brugt. Denne stout er herefter krydret med den fineste amerikanske bourbon whiskey og eksotisk Muscovado rørsukker. Resultatet er en meget mørk og rund øl, hvor de bløde malttoner suppleres af bourbonens blide og letkrydrede toner af egetræ og vanille, som særligt kommer til sin ret i duft og eftersmag.
Mellem skum. Aroma af ristet malt og chokolade. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let ristet og let sød malt, går over i chokolade og en lidt udefinerbar vinøs smag, hvilket jeg formoder skyldes den tilsatte bourbon. Svagt humlet, let sød.

Bygger på den nyligt anmeldte Holbæk Munkholmer, blot med den tilsatte bourbon, og smagen minder også meget med samme standard stout egenskaber, men her er noget større fylde og vinøsitet. Bourbonsmagen kan lige anes i eftersmagen, men dominerer ikke - men giver lige et ekstra pift. En anderledes (og lettere) tilgang end normen, hvor der lagres på whiskeyfade. Den bedste af de seks anmeldte bryg fra Holbæk Bryghus - sikre 3 glas!



Her er så lige tid til lidt refleksion - efter anmeldelse af disse seks bryg fra Holbæk Bryghus skal der ikke herske tvivl om, det var en skuffende oplevelse. Normalprisen for disse bryg er 35 kr., hvilket ligger lidt under de dyrere danske mikrobryg, men dyrere end mange bryg fra mindre danske bryggerier, der tit ses til 10-15 kr pr. halve liter. Jeg mener man bør forvente mere af Holbæk Bryghus - og egentlig også fra mange andre mindre danske bryghuse i samme kvalitetsmæssige klasse. Holbæk Bryghus' strategi er lokal forankring (sælges kun i det, der i gamle dage hed Holbæk Amt) i håb og godt salg fra lokalpatrioter samt historie - de går meget op i, at fortælle hvornår bryggen startede. Dog mener jeg, der er sket ganske meget i danske mikrobryg siden 2005 - og det er tilladt at udvikle og forbedre sig. Jeg mener ikke Holbæk Bryghus' produkter er gode nok i nutiden - og det mener kunderne åbenbart nok heller ikke,  hvilket bryghusets traditionelle økonomiske problemer kan være et tegn på. Kom videre, vær modigere!

Bryggeri: Holbæk Bryghus
Øltype: Oatmeal Stout
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, tilsat bourbon whiskey
ABV: 7,5%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar