mandag den 8. april 2013

Cobra


Købt på tilbud for 25 kr. i Fakta for 66 cl. flaske.

Fra web:
4,8% ABV Flaske4,3% ABV Fad
Brygget fra en autentisk indisk opskrift med en moderne twist til en ekstra glat smag. En kombination så god, at Cobrahar vundet titlen som verdens mest prisbelønnede øl. Det er også en berømt øl award-vinder fordi den i sin egen unikke måde Cobra kombinerer glathed af ale med forfriskning af pilsner.
I et meget gerne moderne Indien, samler Cobra en fusion af fortid og nutid i perfekt harmoni. Cobra bruger en traditionel indisk blanding af ingredienser, herunder majs, ris og hvede, men kombineret med vores moderne twist - lidt mindre kulsyre. Glatheden i Cobra gør det en stor drink på egne præmisser. Men med mad, kommer Cobras glathed virkelig til sin ret. Det kolliderer ikke med gnistrende krydderier, men er glat og beroligende, med en maltet, sød smag, der komplimenterer karry og krydret mad perfekt.
Lord Karan Bilimoria grundlagde Cobra Beer i 1989. Han lancerede Cobra Beer, da han indså, at Storbritannien havde fortjent en bedre, glattere og mindre karboneret pilsner. Ikke bare glattere, men som kunne suppleres til mad, og kunne appellere til både ale og pilsner elskere.
Bruger de fineste naturlige ingredienser til en traditionel indisk blanding af bygmalt og gær, med majs, humle, ris og hvede, Cobra er en ekstra glat og mindre brus øl, helt ulig alle andre.
På hver Cobra Beer flaske finder du vores historie præget ind i selve glasset. Det bringer liv rejsen tog vi fra et bryggeri i Bangalore på læberne af øl elskere over hele verden
Monde Selection guldmedaljer for exceptionel kvalitet 2001 - 2012Cool Brands UK - fra 2006 til 2012
Svag skum. Aroma af sød malt og lidt korn. Svagt karboneret. Filtreret (selv om den indeholder hvede). Blandt de klareste øl, jeg nogen sinde har set.

Smag af sød malt, en anelse korn. Svagt humlet, let sød.

Hvis jeg nogen sinde har beskyldt danske bryggerier for ordflom, især Husbryggeriet Jacobsen, så må jeg vist trække mine anklager tilbage. En så lang reklame lovprisning af en øl, hvis eneste egenskab er, at dumle smagsløgene på de europæere, der ikke kan tåle krydret indisk mad. Smagen er præcis så svag som ingredienslisten afslører, svag karbonering så gæstens mave ikke helt svumler efter et par liter af smags-neutralisatoren. Jeg kan ikke mindes, den ikke har været på listen hos europæiske indiske restauranter, jeg har besøgt - og som sådan, tjener den sit formål - men som øl har den ingen berettigelse. Den får alligevel 2 glas - for sit formål, den til fulde opfylder, og den er trods alt let drikkelig.

Og så undslår jeg mig fra, at fremsige dårlige vittigheder med svage cobraer...

Bryggeri: Coors UK (MolsonCoors)
Øltype: International Lager
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, majs, ris, humle, gær
ABV: 4,8 %


Ingen kommentarer:

Send en kommentar