fredag den 13. juli 2018

Cherry Chouffe Rouge

Købt for €5,89 hos Delhaize, supermarked i Zottegem for 4*33 cl flaske.

I slutningen af 1970'erne besluttede de to svogere Pierre Gobron og Chris Bauweraerts at starte deres eget bryggeri. Første bryg på et 49 l mæskekar blev lanceret 27 August 1982. I 2006 overtaget af Duvel-Moortgat der var villig til at investere i Achouffe og udvikle bryggeriets potentiale. Hyldest til de dværge, som bor i de dybe skove i Ardennerne. Placeret i Achouffe, 25 km nord for Bastogne.

Bryggeriets beskrivelse:
Nisser elsker Achouffe øl, men de nyder også de saftige kirsebær, der tilbydes af deres eventyrland. I år har CHOUFFE-elverne høstet og oplagret kirsebær i bryggeriet. Kirsebærene faldt i en krukke af Mc CHOUFFE under forberedelsen, og alverne skjulte hændelsen, overrasket over at opdage en øl med en glødende rødhed og en frugtagtig smag, og bryggeren besluttede endelig at lægge den på fade.
Kraftigt skum. Aroma af søde kirsebær og mandel. Svagt karbonerer, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, kirsebær . Meget svagt humlet, let bitter.

Svær at definere bitterhed, selv om den forekommer let bitter, føles noget temmeligt sødt. Ligeledes en udefinerbar ekstrasmag, så den ender som en Schwarzwald tærte. Det lyder værre end den reelt smager, kan absolut drikkes omend den smager som et blandingsprodukt. Måske lige lovlig sød, kan stadig fungere som parring til den klassiske risengrød - takket være de 8% bliver humøret også godt. Dog foretrækker jeg mere ren og lige ud af landevejen kirsebær frugtøl. 3 store glas!

Bryggeri: Brasserie d’Achouffe
Øltype: Frugt øl
Ingredienser: Vand, malt, humle, sukker, sødemidler, 12% syrlige kirsebær, glycosider, black roots ekstrakt (ærenpris), gær
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar