torsdag den 28. april 2016

Hof Ten Dormaal Saison

Købt for €2,10 hos Bierhalle Deconinck, 8570 Vichte for 33 cl. flaske.

To generationer af Janssens familienbor på gården i Haacht, midt i trekanten Mechelen/Aalst/Bruxelles. For at blive mere produktiv og forhindre spild, købte de brygudstyr i 2009 og Dormaal Amber var klar i 2010. Gården og bryggeriet er 99% selvforsynende, på gården dyrkes humle og malt, vand kommer fra egen brønd og energien er lavet af rapsfrø dyrket på markerne. Til bryggeriet er gær er den eneste ingrediens, der købes. Den brugte mæsk gives som foder til husdyre på gården.

Bryggeriets beskrivelse:
En Saison af den gamle skole. Let sur, brygget kun med korn og humle lavet lige her! Brygget til før, imens og efter hårdt arbejde på markerne!
Kraftigt skum. Aroma af sur malt, citrus og hvede. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød, let sur malt, går over i citrus, hvede og frugt. Svagt humlet, let bitter, let sur.

Amerikansk import, genimporteret til Belgien - joh, ingen tvivl om målgruppen, måske også derfor den atypisk saison, at de vælger farmhouse gær. Blid brett der giver en let surhed uden at blive ekstrem, lidt citrus i stedet for den klassiske krydrede Styrian Golding, men så en kraftig og dominerende smag af hvede. Alt i bryggen er ganske blidt og letdrikkeligt, jeg havde blot forventet mere. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Hof Ten Dormaal
Øltype: Saison / Farmhouse Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, sukker, gær
ABV: 5,5 %

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar