fredag den 29. april 2016

De Bie Vélo

Købt hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Brouwerij De Bie (Bryggeri Bien) blev grundlagt i 1992 bryggeriernes humlehaver i landsbyen Watou i nærheden af Poperinge og den franske grænse. Det er en af ​​de mindste håndværk bryggerier i Flandern. I 2001 flyttede bryggeriet til Loker til det velkendte værtshus "D'Hellekapelle". I 2011 flyttede Brouwerij De Bie til Wakken (Dentergem), i en fuldstændig renoveret bondegård, hvor du kan se brygprocessen, fra humle  til aftapning. Du kan også smage 10 fremragende øl med deres egen karakteristiske smag.

Bryggeriets beskrivelse:
Øllet har smagen af sejr. "De Bie Vélo er en lys, orangefarvet trippel og har en særlig smag. Bitterhed og sødeme er i balance. Øllet smager frugtig og har en maltet eftersmag. Prikken over i'et, er krydrede noter af stjerneanis, koriander og salvie. Det bør tilfredsstille både mandlige og kvindelige fans. Meget velsmagende, hjertelig godt med hensyn til alkoholindhold, og let drikkelig. "
Kraftig skum. Aroma af stjerneanis, krydderier og frugt. Svagt karborneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i stjerneanis, karamel, krydderier og frugt. Svagt humlet, bitter.

Er på cykelferie i Østflanderen i disse dage, så endnu en cykelrelateret øl (uden det er forklaret nærmere, ej heller hvad Etixx–Quick-Step har med sagen at gøre) fanger altid min interesse. Desværre må smagen, lige som vejret, komme fra Grønland. Stjerneanis at farligt at tilsætte, det kan nemt doseres for kraftigt - og det er så sandelig tilfældet her. Sorteres sjerneanisen fra (dvs 95% af smagen), findes der nedgæret karamel, lidt krydderier og svag frugtsmag fra gæren. Denne bryg burde være stoppet i første test. 2 glas!

Bryggeri: Brouwerij De Bie
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, krydderier, sukker, gær
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar