mandag den 18. april 2016

De Bie Blonde Bie

Ikke mig, der er ufokuseret, men den pole dansende dronning var altså uskarpt trykt
Købt for € 1,40 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Brouwerij De Bie (Bryggeri Bien) blev grundlagt i 1992 bryggeriernes humlehaver i landsbyen Watou i nærheden af Poperinge og den franske grænse. Det er en af ​​de mindste håndværk bryggerier i Flandern. I 2001 flyttede bryggeriet til Loker til det velkendte værtshus "D'Hellekapelle". I 2011 flyttede Brouwerij De Bie til Wakken (Dentergem), i en fuldstændig renoveret bondegård, hvor du kan se brygprocessen, fra humle  til aftapning. Du kan også smage 10 fremragende øl med deres egen karakteristiske smag.

Bryggeriets beskrivelse:
Udseende: Meget lys, smukke perler i glasset
Aroma: Frugtagtig (banan), maltet, let krydret (koriander), sød
Smag: Frugtagtig, sød, let bitter eftersmag, alkohol godt skjult, lidt krydret

Blonde Bie er en juvel for øjet. Dette lyse genfærd har en stærk og krydret karakter. Hun lugter lækkert sød med banan, koriander og malt. Med sin søde frugtagtig smag og let bitre eftersmag formår hun at skjule alkoholen godt. En blondine, som du absolut bør have smagt én gang. Skål!
Mellem skum. Aroma af korn, koriander, krydderier og frugt. Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af let sød malt, går over i korn, koriander, krydderier og frugt. Svagt humlet, let sød.

Hvor nyligt anmeldte Helleketelbier var humlet og fyldig, er det helt anderledes her. Korn aroma og smag, som en tysk pilsner, dominerer, afsluttet af banansmag fra gæren. Den ellers godt skjulte alkohol føles som eneste bitterhed i bryggen, hvilket bærer præg af stort forbrug af sukker - hvilket den forholdsvis svage svag også tyder på. Trods alt ikke Imperial Pils niveau, men stadig skuffende 3 glas!

Det legendariske De Helleketel, Vuileseulestraat 6, 8978 Poperinge (på lille bondevej ml. Poperinge og Watou) som jeg besøgte i sommers. Døren var låst, men der blev råbt noget indefra - så jeg gik gennem gården, forbi høns til bagindgangen. Her sad de lokale, der interesseret udspurgte mig, og det endte da med nogle sladrehistorier om vores hotelpar. Her var foruden de gængse øl naturligvis hele deres egen Helleketel serie.

Bryggeri: Brouwerij De Bie
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, gær, sukker
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar