søndag den 7. september 2014

Nymburk Postřižinské Svetlý Lezák 11°


Købt på tilbud for 10 kr. i Netto for 50 cl. flaske, importeret af Bedre Øl A/S.

Pivovar Nymburk kan dateres tilbage til 1327 hvor man af Kong Jan Lucemburský (John Luxembourg) fik enetilladelse til at brygge inden for én bohemisk mil (11,25 km). på det tidspunkt fandtes sandsynligvis 14 bryggerier og 40 malterier i byen Nymburk, 45 km. nordøst fra Prag. I 1895 blev bryggerierne samlet i et aktieselskab. I anden verdenskrig krævedes øllen fortyndet pga. knaphed og efter krigen blev bryggeriet nationaliseret, i 1989 privatiseret og ejet af Bøhmens Bryggerier.

Producentens beskrivelse:
Medium til højt udgæret øl med stor fylde, udtryksfuld bitterhed, høj nydelse og frisk aroma
Mellem skum. Aroma af krydderier, urter og frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier, urter og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Allerede ved anmeldelsen af Nymburks Svetly Lezak, der er standardvare i bla. Netto, stillede jeg mig selv det spørgsmål, om disse to bryg er identiske bortset den den beskedne alkoholforskel. Det er derfor min tunge pligt i tjenesten, at smage begge bryg imod hinanden. Svaret: De er ens!

Ganske mild og frisk tjekkisk pilsner - ikke den skarpe, kornede smag fra gæren, ikke alt for kraftig humlet eller bitterhed. Fint tilpasset som en letdrikkelig pilsner for alle, dermed distancerer den sig heller ikke positivt fra konkurrenterne. 3 glas!


Bryggeri: Pivovar Nymburk
Øltype: Tjekkisk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (sandsynligvis 100% Saaz), gær
ABV: 4,7%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar