søndag den 9. februar 2014

Tuborg Fine Festival


Købt i Netto, 50 cl. dåse.

Bryggeriets beskrivelse:
Tuborg Fine Festival er en stærk pilsner, der kom der oprindelig blev introduceret i 1955 i anledning af den engelske dronning Elizabeth II’s kroning. Smagen er som skarp varmende alkohol med forfriskende fylde med noget sødme og et karakterfast humlebid i eftersmagen. FF, som den også kaldes, dufter overvejende af korn og alkohol med fine strejf af lakrids og svovl. I glasset står den lys gylden og ravfarvet med hvidt skum.
Serveringsforslag:
Tuborg FF er en øl der byder på en markant varmende alkohol og fylde. Den skærer med lethed igennem bløde cremede oste og kan også matche blåskimmeloste, særligt dem af dansk oprindelse. Øllet har også evne til at rydde tungen for fedtede hinder, som vi kender det fra marineret kalve- eller svinekamben, spareribs og kraftige supper. FF passer også godt til dampede muslinger.
Bør nydes ved ca. 7-9 °C
Svagt skum. Aroma af sød malt og lidt frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af sød malt, går over i lidt frugt og alkohol. Svagt humlet, neutral bitter.

I min uvidende ungdom én af mine favoritøl, dog imod sørgelige konkurrenter. Ikke helt så kraftig alkohol  som mange konkurrenter, måske derfor at genrens største udfordringer såsom spritsmag og maltbitterhed/tørhed er bedre skjult her - men at missmag er godt skjult, gør det ikke til et godt bryg. Stadig tynd, svagt smagende og for kedelig. 2 glas!

Bryggeri: Carlsberg
Øltype: Lager/Imperial Pils
Ingredienser: Vand, bygmalt, glukosesirup, humle, gær
ABV: 7,5 %
FG: 1006 (målt af mig)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar