lørdag den 5. oktober 2013

St. Paul Special

Ikke i keramisk flaske, men
alligevel flot!
Købt hos De Biertempel, øl specialbutik i Brugge, Belgien., 33 cl. flaske.

Sterkens Brewery er en belgisk øl selskab (tidligere bryggeri) i Meer i Kempen. Bryggeriet er en familie virksomhed grundlagt i 1651 og nu i 14 generationer i samme familie. Indtil 1990 blev øllet distribueret primært til restauranter og caféer i Belgien. Derefter blev der fokuseret fokus mere på eksport. Ca. 95% af den samlede produktion sælges i udlandet.
Et af bryggeriets kendemærke er de keramiske og dekorative kander, som nogle øl aftappes i.
Constant Sterkens grundlagde datterselskabet Saint-Sebastian bryggeri, som etablerer verdens hjem brygning (f.eks huisbrouwerij 't Pakhuis), og mikrobryggerier overalt.


Bryggeriets beskrivelse:
Hong Kong International Beer Awards 2010:St.Paul Special: Valgt som bedste Belgien øl stil med mindre end 6% ABVJury smagsnoter: St.Paul Special - en Abbey Ale fra Meer, i den nordlige del af Belgien, hælder en diset og brun farve med en dejlig beige hoved med god mønster. Smagen indeholder enorme mængder af kanel, melasse, blommer, gulerødder, fennikel og gær, dommerne bemærkes der var en hel del foregår i smagsprocessen. Middel til fyldig, lav bitterhed med en sød finish og dvælende antydninger af gær og blommer. En sofistikeret øl med godt krydret / frugtagtig komponenter.
Mellem skum. Aroma af blommer og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let ristet, let bitter malt. går over i mørk frugt (blommer) og karamel. Svagt humlet, let bitter.

En dominerende ristet smag, ingen aromahumle at bemærke men nogen bitterhed. Smag af mørke frugter, dog ikke så udpræget som i lidt sødere, mørke belgiske bryg. En udmærket repræsentant for en Belgisk Brown Ale. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Sterkens, brygget hos Scheldebrouwerij
Øltype: Belgisk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar