fredag den 18. oktober 2013

Grønland Ice Cap Beer Juleøl


Købt for 20 kr. i Netto for 50 cl. flaske.

Bryggeriets egen beskrivelse:
Vi laver specialøl af forskellige typer, i små brygstørrelser. 69°N laver omkring 100.000 liter øl om året. Øllet brygges med vandet fra indlandsisen som vi henter i havet ud for Ilulissat Isfjord, og kan herefter nydes få udvalgte steder i Danmark, Tyskland og Finland.
Vores inspiration til øllet finder vi i Grønland. De forskellige øl bliver herefter licens brygget på "Virü Ölu", efter egene opskrifter. Viru Ölu er et mellemstort bryggeri som laver pilsner, ale og hvedeøl.
Bryggeriet anvender altid de fineste og bedste råvare til brygningen, så med en tilsætning af vandet fra indlandsisen, som har den helt unike vandprofil, laver vi øl som ingen andre i hele verden.
Juleøl er en pilsner øl på 6.0 % som er brygget med vand fra den Grønlandske indlandsis som tilsættes under brygning. Juleøl har en mørk rød/brun farve som sluttes af med et hvidt cremet skum.
Smagen er fyldig, blød og krydderet som afsluttes med en let sødme.
Den er brygget efter julemandens egen opskrift, hvor alle jule krydderier bruges til denne eneste rigtige JULEØL.
Velbekomme. 
 Mellem skum. Aroma af korn, karamel og søde krydderier. Mellem karboneret

Smag af ubestemmelig krydderier - kardemomme kommer nærmest, let sød malt, karamel. Den særprægede krydderismag går gennem hele smagsforløbet. Svagt humlet, let sød.

Flere ting undrer mig - hvorfor blanding af danske og engelsk i øllets navn, hvorfor transportere indlandsis fra Grønland til Estland til Danmark (vand er som bekendt den ingrediens, der mindst af alt teger en øl - og kan i øvrigt fuldt manipuleres hos moderne bryggerier) - og hvorfor dette særprægede, overdrevne krydderi? Et ikke helt vellykket bryg - jeg kan ikke tilvænne mig krydderismagen, der desværre er vanskelig at undgå. 2 glas!

Bryggeri: Grønland Ice Cap Beer, brygget hos Viru Õlu (Harboe)
Øltype: Traditionel Bock
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar