onsdag den 7. august 2013

Urthel Samaranth


Købt for 27 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
En virkelig autentiske fin velsmagende øl fra den gamle flamske bryg tradition. En 11,5% mørk specialøl med en subtil, blød og sød smag, rig på dufte af tørrede frugter og raffineret bitterhed med et strejf af chokolade til slut. En øl der går godt med stærke oste. En varm følelse under kølige aftener eller kolde dage.
Kraftig skum. Aroma af karamel, lakrids og mørke frugter. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af sød malt og lakrids, blandet med karamel, går over i frugagtig smag (mørke frugter). Middel humlet, let sød, let ristet.

Den gode Hildegard (den kvindelige brygmester) driller lidt - det vælter ud med aroma, men der går nogle minutter eller fem, før den er drikklar - og de anbefalede 6-8 grader skænktemperatur er nok lidt i underkanten. De første par slurk er alligevel kun opvarmning, smagsløgene skal tilvænnes den kraftige og lange smag. Hvis bryggen er balanceret, går det aldrig helt galt med 11,5% - og dette er også tilfældet her. Ikke så sød som frygtet, dog ikke rigtig antydningen af aromahumle. Det er absolut ikke humlesmag, der bærer denne bryg - til gengæld er der kraft og saft bag malt og gær, lang eftersmag, fyldig og vinøs. 5 sikre glas!


Bryggeri: Brouwerij De Leyerth, brygget hos De Koningshoeven
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 11,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar