onsdag den 28. august 2013

Lefebvre Floreffe Triple


Købt for 32 kr. hos Barley Wine for 33 cl. flaske.

Det lille bryggeri Lefebvre i Rebecq, Walonien, 30 km sydvest for Bruxelles, lige ved Senne floden, blev stiftet i 1876 og er nu i 5. og 6. generation af familieejere. 80% af produktionen går til eksport.

Klosteret i Floreffe blev grundlagt i 1121. I ca. 1250, blev et bryggeri bygget i klosteret. Ved ​​den franske revolution i 1794 blev klosteret forladt af munkene. I 1960 blev bryggeriet restaureret og blev drevet af det kommercielle bryggeri Het Anker i Mechelen. I 1983 overtog Lefebvre Brewery produktionenFloreffe serien omfatter Blonde, Dubbel, Triple og Prima Melior.

Bryggeriets beskrivelse:
"Triple Floreffe" høj massefylde og stærk smag. Smuk bitterhed med karakteristisk karamelsmag . Ligesom de andre øl i Floreffe Abbey-serien ufiltrering,  der kan forekomme sedimenter, når det serveres meget kold. Efter munkenes opskrift eftergærer det på flaske med gær og sukker.
Kraftig skum. Aroma af blomster og honning. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af neutral bitter malt med stikkende fornemmelse fra den kraftige karbonering. Går over i en mere bitter og tør smag med blomster, karamel og frugt. Middel humlet, let bitter, let tør.

Der er så sandelig kraftig smag, det er ikke falsk varebetegnelse. En tung maltsmag dominerer hvor honning, karamel og frugt kun anes. En humlebitter går gennem hele bryggens smagsforløb så den aldrig når at blive sød, heller ikke i starten. Fin trippel med lidt mere malt- og humlesmag end gennemsnittet. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Lefebvre
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, kandis, gær
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar