torsdag den 22. august 2013

Saison 1900


Købt for €2 hos Het Bierpaleis, øl specialbutik i Brugge, for 33 cl. flaske.

Det lille bryggeri Lefebvre i Rebecq, Walonien, 30 km sydvest for Bruxelles, lige ved Senne floden, blev stiftet i 1876 og er nu i 5. og 6. generation af familieejere. 80% af produktionen går til eksport.

Bryggeriets beskrivelse:
Season er en gammel traditionel Hainaut opskrift, brygget af alle bryggerier i begyndelsen af ​​sidste århundrede. I hyldest til grundlæggeren af bryggeriet, der producerede Saison til "cayoteux" eller lokale stenbrydere, blev denne øl igen produceret i 1982. Det er en gylden øl med et imponerende hoved.
Øllet er gyldent og skummet er imponerende. Den humlearoma er dominerende med antydninger af blomster, harpiks og krydderier. Dens massefylde gør det til en øl til særlige lejligheder og store øjeblikke.
Kraftig skum. Aroma af  krydderier og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter og tør malt, går over i krydderier og frugt. Mellem humlet, let bitter, tør.

En saison variant ikke brygget til landarbejdere men stenbrydere - idéen er selvfølgelig den samme, hårdtarbejdede folk har brug for væske. Der går nogle minutter før skummet lægger sig - og der afsløres en let bitter bryg hvor de traditionelle styrian humler brugt. Fin tørstslukker men skiller sig ikke ud fra genren generelt. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Lefebvre
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, kandis, gær
ABV: 5,4 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar