onsdag den 3. juli 2013

Dupont Avec les Bons Voeux


Købt for 36 kr. hos Belgisk Bryg for 37,5 cl. flaske.

Brasserie Dupont i Tourpes i det centrale West-Hainaut blev startet i 1950 på en gård hvor der siden 1759 også har brygget øl. I startet havde Moinette Blonde størst kommerciel succes, men da den amerikanske importør  i 1980'erne gjorde Saison Dupont berømt, blev bryggeriet centrum af revitaliseringen af hele saison genren.

Fra web:
Avec les Bons Voeux er en blond overgæret øl, eftergæret i flasken.Ved lanceringen i 1970, blev øllet tidligere på året tilbudt til de mest loyale kunder i vores bryggeri (deraf navnet "Med de bedste ønsker bryggeriet Dupont").
Succesen gjorde denne øl til en kommerciel øl, og samtidig bevarede dens oprindelige navn. Selv om den var meget populær, blev den brygget i begrænsede mængder, og fans havde forbestilt mange måneder i forvejen.En kobberfarvet blond øl med aroma af humle er"Avec les Bons Voeux" er en ølsmagning kombinerer blød bitterhed og frugtsmag.Vores udvalg af gær og en lang modningsfase med humlen giver det en karakteristisk og kompleks smag.
Den sande gæring i flasken, som kan strække sig meget langt i din kælder, resulterer i en afbalanceret og harmonisk øl, med overraskende og komplekse aromaer.
Skænkning: Ved kælder temperatur (12 ° C), eller let afkølet som aperitif eller til at ledsage en paté eller ål i escavêche.
Svag skum. Aroma af sour malt, citrus, krydderier og frugt. Mellem karboneret.

Smag af let sød malt, går over i en sour, frugtagtig smag med krydderier. Middel humlet, let sød, let tør, let sour.

Flasket som Geuze, den er dog ikke så karboneret så kraftig - men dermed lægges der op til at lagre selv.
Hvor Duponts alm. saison er den kommercielle konge med en relativ svag styrke og ganske letdrikkelig udgave, sættes alle sejl til at gøre denne bryg til en "royal"-saison, den kraftigste af de fire slags saison. 9,5% styrke, der næsten ikke smages, en fyldig saison, der stadig er let tør og let sour. Ikke ekstrem på nogen måder, selvfølgelig med noget malt- og frugtsmag fra gæren.

Ved opvarmning til de anbefalede 12 grader, kommer gærsmagen til sin ret, hvor humlen og karboneringen kan virke lidt stikkende ved køleskabstemperatur - så det vil jeg også anbefale.

I øvrigt en legendarisk og berømt gær, som mange menere er blandet med hvidvin- og sherrygærstammer - og den mistanke er forståelig, for nogle gange kan man få en aroma, der mere minder om vin og sherry end øl.

Dette er en rigtig flot og balanceret saison der får 5 sikre glas!

Bryggeri: Brasserie Dupont
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 9,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar