Noget komisk at anmelde en erklæret bæredygtig bryg i plastikkrus, men det var, hvad hotelværelset kunne byde på |
Det var på Château-Ferme de Marsinne, der allerede husede et bryggeri, der blev ledet af en vis Léopold i 1866, at Nicolas Declercq og Tanguy van der Eecken genoplivede bryggeriaktiviteten i 2013. Deres projekt var visionært: At producere en neutral øl i forhold til energi, CO2-emissioner og forurenende stoffer inden for to til tre år. Leopold 7 er en øl brygget fra 3 korn og 3 humler med blomsteraromaer og citrus noter. Beliggende i Couthuin, 5 km nordøst for Huy. Kilde
Kraftigt skum. Aroma af frugt, krydderier og citrus. Mellem karboneret, filtreret.
Smag af let sød malt, går over i korn, krydderier, citrus og frugt fra gær. Mellem humlet, let bitter.
En atypisk Belgisk Pale Ale, der i første omgang forekommer let sød, men med stor brug af tør, let bitter malt - fx Marris Otter. Humlen (især citrus) duftes og smages tydeligt sammen med de udefinerbare tilsatte krydderier. Gær er mest henimod banan noter. Som sidste aroma- og smagsnote lidt korn - måske fra malten. Pæn på alle måder, historien bag, hjemmesiden - der endnu ikke er færdig, den temmelig gennemsigtige flaske med påtryk, filteret så ingen irriterende gærrester ødelægger oplevelsen og selvfølgelig CO2 og miljø-bæredygtig. Smagen er svagere end hvad der kan forventes af alkoholstyrken, bryggen er kedelig, for designer og hipster-agtig uden klassiske øl kendetegn med mindelser om den helt frygtelige Carlsberg Copenhagen, se Kajs anmeldelse her! To glas!
Bryggeri: Brasserie de Marsinne
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, krydderier, gær
ABV: 6,2 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar