søndag den 29. april 2018

Quercus Robur

Købt for 1,26€ hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Idé opstået i 2012 hos Bart Franco, Kristof Alen og Herman Alen i Lommel, tæt på den nederlandske grænse. I 2014 blev første bryg lanceret. Indtil videre, brygges deres to bryg hos Brasserie de Silly efter principperne fuldmaltet og uden tilsætningsstoffer.

Bryggeriets beskrivelse:
Quercus Robur er en tripel, en gylden overgæret øl, med eftergæring i flasken. Først en frugtbar aroma, takket været gæren. Dernæst en subtil bitterhed og en vidunderlig humle karakter. Dette er takket været "tørhumling". Hertil kommer, at vi på et senere tidspunkt i brygprocessen tilsætter humleblomster, som fremmer smagevolutionen yderligere. Vi valgte kombinationen af 3 malt- og 3 humlesorter med en alkoholprocent på 7,5%.
Fra etiket:
Brygget for Prik & Tik, den store drikkevare kæde.
Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af frugt (bananer, æbler) og krydderier (nelliker). Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier og frugt (bananer, æbler). Mellem humlet, let bitter, let tør.

I første omgang lyder det besnærende med en tørhumlet, fuldmaltet trippel. Selv om den er forholdsvis bitter uden helt at nå IPA-niveau, forekommer tørhumlingen ikke helt fuldbyrdet, vel er der ubestemmelige krydderier, men svært at se idéen i så svag tørhumling. Kraftig, dominerende maltsmag blandet med en lidt skummende fornemmelse. God idé men med mange fodfejl, der dog kan drikkes. Små 4 glas!

Bryggeri: Prik & Tik/Lommel Brouwt, brygget hos Brasserie de Silly
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, malt, gær, humle.
ABV: 7,5 %
EBC: 14
IBU: 46

Ingen kommentarer:

Send en kommentar