lørdag den 28. april 2018

Herkenrode Bruin

Købt for 1,10€ hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske. Også kendt som Herkenrode Noctis

Grundlagt i begyndelsen af det 19. århundrede af familien Vissers. Jozef Cornelissen (født 1859) giftede sig ind i familien og overtog bryggeriet med navnet Sint-Jozef. Bryggeriet er forblevet i Cornelissen-familien og blev omdøbt til Cornelissen af den nuværende administrerende direktør, Jef Cornelissen, i 2015. På grund af usikkerhed om den præcise dato, som bryggeriet blev grundlagt, giver virksomheden grunddatoen som fødselsdatoen for Josef Cornelissen. Placeret i Opitter-Bree, 5 km syd for Geel ved den tyske og nederlandske grænse, få km fra Westerlo og Tongerlo, hvor det kendte kloster stadig står.

Bryggeriets beskrivelse:
Denne fantastiske brune klosterøl af Herkenrode, brygget af Cornelissen bryggeriet, vil ændre sig med hensyn til navnet men øllet er det samme !! Fra den 15. august 2017 kaldes denne øl HERKENRODE NOCTIS bruin. Også tilgængelig på fad. Fra grundlæggelsen i 1182 til den franske revolution bryggede cisterciënzernes nonner deres eget klosterøl. En af hovedårsagerne tfor at drikke øl var fordi det var meget sundere end for eksempel drikkevand. I 2009 besluttede klosterkirken Herkenrode og Brouwerij Cornelissen at bringe den århundrede år gamle tradition af Herkenrode Abbey Beer tilbage i overensstemmelse med de gamle originale opskrifter til brygning af de originale klosterøl Herkenrode. Dette er en af ​​de eneste 23 officielle belgiske abbey øl! Denne officielle belgiske abbey-øl har en behagelig alkoholprocent på 7% alc. vol., brun / orange-farvet øl, med en dejlig bitterhed og en let sød og krydret eftersmag. Den brygges med 100% München malt af byg. Denne øl er et naturprodukt, kun ved hjælp af maltet byg, Saaz humle, vand, gær og naturlige ressourcer. Modningen af ​​malt og humle (Styrian Golding og East Kent Golding Sid) i træ tønder giver øl et let strejf af vanilje og røget mad. Øllet filtreres, hvilket giver det en fin klar farve.
Mellem skum. Aroma af karamel, krydderier og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i karamel, krydderier og mørke frugter. Mellem humlet, let bitter.

Ganske kraftig Belgisk Brown Ale som sagtens kunne bevæge sig op i næste klasse, Mørk Stærk Belgisk Ale. Fuldmaltet, dermed ganske kraftig og fyldig maltsmag, ingen direkte ristet malt eller brød smag, men god, fyldig og let bitter. Fint balanceret europæisk humle som ikke giver andet end krydderier og urter, men det fungerer i dette tilfælde. Afsluttende behersket gærsmag af mørke frugter, det er malt og humlen der dominerer i skøn forening. Et overraskende kup for kun 1,10€ der noget nær topper, hvad den ellers knap så spændende genre kan præstere. 4 store glas!

Bryggeri: Brouwerij Cornelissen
Øltype: Belgisk Brown Ale

Ingredienser: Vand, bygmalt (München), humle (Saaz, tørhu
mlet med Styrian Golding og East Kent Golding), gær
ABV: 7 %Ingen kommentarer:

Send en kommentar