lørdag den 28. april 2018

Martin's IPA

Købt for €1,34 hos Delhaize supermarked i Jambes, Namur for 33 cl.

Den britiske brygmester John Martin bosatte som i 1909 i Antwerpen, nu står tredje generation ved roret for et omfattende firma der brygger øl, cider, import af øl (bla. Guinness og Kilkenny) samt ejerskab af flere belgiske bryggerier. Selv brygger de i traditionel britisk stil.
Bryggeriets beskrivelse:
Indien Pale Ale blev først brygget, da de britiske skibe krydsede oceanerne på vej til deres fjerne kolonier. For bedre at bevare deres elskede øl under disse lange rejser, tilføjede de engelske bryggerier ekstra humle.
Den britiske brygger John Martin ærede denne tradition, da han landede i Antwerpen i 1909 ved hjælp af en unik tørhumlingsteknik. Til denne teknik tilføjes ekstra humleblomstrer ved afslutningen af gæringsprocessen for at give øllen en frugtagtig aroma og en bitter men afbalanceret smag.
Martins IPA, den perfekte alliance mellem britisk karakter og belgisk brygkompetence.
Smagfuldt ...
Aroma: Appelsinfrugter (abrikos, fersken og blommer), urter fra humle og et strejf af hvide blomster.
Smag: En fuld følelse i munden takket være den utrolige buket af humle. En stærk bitterhed i starten, efterfulgt af en stadig så lille pebret eftersmag.
Meget kraftigt skum. Aroma af citrus, blomster og krydderier. Mellem karboneret, ufiltreret. 

Smag af let bitter malt, går over i citrus, blomster, krydderier og lidt frugt. Mellem humlet, let bitter.

Ganske traditionel engelsk IPA med traditionelle europæiske humler med humledominansen i førnævnte rækkefølge. En anelse frugtagtig gærsmag sidst i smagsforløbet. Svag maltsmag, den forholdsvis høje alkoholprocent 6,9% mærkes ikke. En anelse tør sandsynligvis pga. stor del forgærbar sukker og stivelse. Let drikkelig og blid i forhold til genren på trods af den påståede tørhumle, forekommer lidt forkert med den kraftige alkohol og svage maltsmag og sammenlignet med moderne bryg lidt kedelig. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: John Martin
Øltype: Engelsk India Pale Ale
Ingredienser: Vand, malt, majs, sukker, humle, gær, antioxidant (E300)
ABV: 6,9 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar