fredag den 6. oktober 2017

La Corne du Bois des Pendus La Black

Købt for 1,72€ hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Den makabre etiket skyldes en sand historie fra 1600-tallet om den dygtige og rige brygger Cornelius, der nidkært holdt hans opskrift hemmelig. Men så en dag i februar 1636, fredag ​​den 13, kom soldaterne, de massakrerede alle og klyngede ofrene op i træerne, også Cornelius. Heldigvis nåede han inden da at gemme opskriften under et egetræ. Skoven blev senere kaldt  "Den hængende Træhorn" skov - til ære for de hængte ofre.

Bryggeriets beskrivelse:
"Store Horn" er en let-at-nyde øl med en ultra kraftig sort farve og et flygtigt beige skum, cremet og varm. Næsen og munden afslører mørke aromaer af bemærkelsesværdig intensitet. Smagen er først sød, før den stiger til chokolade noter, "gammeldags" kaffe og minder om gammel rom lagret i egetræsfade. Med 8% alkohol forbliver bitterheden svag så alle de frugtagtig og specielle aromaer smages, skabt fra de specielle malte.
Mellem skum. Aroma af karamel, ristet malt, lakrids, chokolade og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, ristet malt, går over i karamel, lakrids, chokolade og mørke frugter. Svagt humlet, let bitter.

Joh, med lidt god vilje kan der sagtens anes noget gammelt rom i de talrige smagsnuancer. På trods af sit belgiske ophav, kan den uden tøven kategoriseres som imperial stout, dog på trods af let bitterhed, lidt flere afledte sukkernoter end maltnoter, fx førnævnte lagrede rom foruden karamel og melasse. Ikke de store humlenoter, det er den ristede malt og afledte sukkernoter, der dominerer. Føles knap så tung og vinøs som de bedste Imperial Stouts, mangler også lidt humle som modspil, men udmærket og forholdsvis let drikkelig. 4 store glas!
 

Bryggeri: Brasserie d’Ebly, brygget hos Brasserie des Légendes
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, malt, sukker, humle, gær.
ABV: 8%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar