torsdag den 6. juli 2017

Tilquin Oude Gueuze à l’Ancienne

Købt hos Belgium in a Box, 37,5 cl. flaske med korkprop.

Baseret i Bierghes (Rebecq) i Senne dalen, er det eneste gueuzeri i Vallonien. Et gueuzerie på fransk eller Geuzestekerij på hollandsk, er en Geuze-blandings virksomhed. Friskbrygget urt købes fra forskellige producenter i regionen (Pajottenland og Bruxelles), og sættes på egetræsfade til gæring og modning i 1, 2 eller 3 år. Den opnåede lambic blandes og aftappes efter 6 måneders gæring.

Bryggeriets beskrivelse:
Tilquin Oude Gueuze à l’Ancienne (6,4% alc / vol) er en spontan gæret øl efter samlingen af ​​lambic på 1, 2 og 3 års alder. Ufiltreret og upasteuriseret, gæret i flasken i en periode på mindst 6 måneder. Lambic'en gærer og modner på egetræsfade i vores faciliteter. Urten kommer fra Boon, Lindemans, Girardin og Cantillon.
Dens smag er tør og syrlig men har en vis rundhed, der gør denne gamle Geuze lettere tilgængelig for ikke-eksperter. Den glæder også fans af genren ved sin søde kompleksitet. Det har også en let tør bitterhed på grund af brugen af yngre egetræsfade, der stadig frigiver nogle tanniner. Den har en lemonagtig frisk aroma. 

Teknisk specifikationØl fremstillet af 60% byg malt og 40% hvedeVed kogningen, humle tilsættes gammel humle af medarbejdereNaturlig forurening i fri luft under afkølingDagen efter omrøring det forurenede urt føres til gueuzeriet og anbringes i egetønderSpontan gæring på egetræsfade i en periode på 1 til 3 årFlaskning og derefter gæring i flasken i mindst 6 månederGennemsnitlig produktion: 2 og et halvt år
Svagt skum. Aroma af eddike, æbler og lemon. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af syrlig malt, går over i eddike, æbler, egetræ og lemon. Meget svagt humlet, bitter, tør, syrlig.

Første anmeldelse fra ét af de mange "Gueuzerier" der er opstået de sidste par år. Altså et sted, der indkøber urt fra forskellige "rigtige" lambic producenter, blander, lagrer og flasker det under eget navn.

Dominerende eddike (og hver gang jeg skriver eddike mener jeg selvfølgelig vinagre) med førnævnte afledte smagsnuancer. Forholdsvis folkelig, dog en tand mere funky og især syrlig end Boon Oude Geuze, der er blandt de mest "rene" Brettanomyces bruxellensis, logisk nok når den er blandt med mere vilde lambic'er. Blandingen fungerer fint med eddikesmagen som basen og lidt egetræ, hestestald og lemon som ekstra bonus. Måske lidt for syrlig langt inde i eftersmagen, hvor den de første 4/5 i smagsforløbet har været ganske behagelig. Mangfoldig og udfordrende. 5 små glas!

Bryggeri: Gueuzerie Tilquin
Øltype: Gueuze
Ingredienser: Vand, bygmalt, umaltet hvede, humle, gær
ABV: 7,6%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar