mandag den 31. juli 2017

La Choulette Blonde

Købt for 1,60€ hos Super U, fransk supermarked i Wormhout, 33 cl. flaske.

I landsbyen Hordain, omkring femten kilometer syd for Valenciennes, er La Choulette er en af ​​de sidste traditionelle bryggerier i Nord-Pas-de-Calais; bydelen Valenciennes havde, i 1910 mere end 243 bryggerier. Landmanden Jules Dhaussy overtog i 1895 et dampbryggeri , som familien kørte videre indtil det blev ødelagt i første verdenskrig. Efter nogle kriser, overgang til undergæret øl, prøver familien i 1977 noget meget skørt - at lancere den overgærede serie La Choulette. Har i dag stabiliseret sig med årlig produktion på 8000 hl og 11 ansatte.

Bryggeriets beskrivelse:
Denne øl har er gyldent, fint og tæt skum. Dens rige og frugtagtig aroma giver en god balance mellem malt og gær. Den er blød på ganen med sød bitterhed, bare vedholdende.
Som første øl certificeret Flavours en'Or (50% byg og humle kommer fra Nord-Pas-de-Calais).
Svagt skum. Aroma af krydderier, blomster og frugt fra gær (honning). Svagt karboneret, filtreret.

Smag af sød malt, går over i krydderier, blomster og frugt fra gær (honning). Svagt humlet, let sød.

Temmelig alkoholdig lys ale til den sødere side, uden det dog bliver helt kvalm. Smagbar aromahumle, men det bliver den søde malt- og honning gærsmag, der dominerer. Smagsstyrke under, hvad der kan forventes af den så alkoholdig bryg. For sød og for letdrikkelig for mig! 3 glas!

Bryggeri: Brasserie des Sources
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar