lørdag den 6. august 2016

Broeder Jacob Formidabel

Købt for €1,29 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri startet af Johan Claes og Bruno Verbiest i Wezemaal, 10 km nordvest for Leuven. Broeder Jacob serien er inspireret af folkemusik sangen om munken, der sov over sig. Iflg. legenden fordi han bryggede øl hele natten på klosteret.

Bryggeriets beskrivelse:
Formidable - pokkers velsmagende!
En lige-ud-ad-landevejen belgisk øl med en alkohol volumen på 5,5%, brygget med humle 3 Belgiske og 3 malte.
Overgæret øl en kompleks smag, subtil frugtagtig aroma og dejligt cremet skum.
Fra etiket:
Broeder Jacob Formidabel er ægte Belgisk ale brygget med 3 belgiske humler (Magnum for bitterhed, East Kent Golding for den krydrede aroma og Cascade for citrus aroma) og 3 kornsorter (bygmalt, hvede og havre). Denne overgærede ale med alkohol styrke på 5,5% har en kompleks smags palette med noter af udvalgte belgiske humler og en let frugtagtig aroma. Eftergæringen i flasken giver denne lyse øl en letdrikkelig smag og smuk, cremet skum
Mellem skum. Aroma af korn, sød malt, græs og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i korn, græs og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Øv - det blev ikke Jakob Fuglsang, men belgisk guld til Greg van Avermaet i herrernes linjeløb, det som studieværten kalder landevejsløb - men formidable under alle omstændigheder, det skal fejres!

Ganske kornet og græsset aroma og smag, afsluttet med frugt fra gæren. Var det ikke ikke gæren, kunne denne sagtens gå for at være en typisk tysk pilsner. Det tyder på at Magnum dominerer humleprofilen, jeg finder ikke citrus fra Cascaden. Overgæren forekommer den lidt blidere, omend bitterheden og humlestyrken er fint balanceret. Frisk og letdrikkelig, men der burde være kraftigere aromahumle. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Broeder Jacob
Øltype: Belgisk pale Ale
Ingredienser: Vand, hvedemalt, bygmalt, hvede, havre, humle (Magnum, East Kent Golding, Cascade), gær
ABV: 5,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar