fredag den 18. marts 2016

Munkebo Ragnarok


Købt på tilbud for 29 kr, normalpris 37,95 kr hos Kvickly, Allerød for 33 cl. flaske.

Munkebo Mikrobryg åbnet i 2013 i Kerteminde af Claus Christensen, der har kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D i Sundhedsvidenskab. Arbejdede derefter i Bayersk bryggeri inden start af Munkebo. Claus er gærmand, så gæren har førsteprioritet frem for humlen, har selv udviklet 4 gærstammer fra lokaler bier og så bruger han Castle Malting.

Bryggeriets beskrivelse:
Kraftigt engelsk porter brygget med masser af mørke malte som giver porteren sin mørkebrune farve og dybe intense smag. De mørkeristede malte giver en skøn eftersmag af chokolade og kaffe. En autentisk porter som drikkes på de engelske havnepubs i 1800 tallet, fra før gæren blev rendyrket. Gæret med en unik blanding af ale gær tilsat forskellige brettanomyces vildgær og gæret lidt varmere for at efterligne en gammeldags gæring i åbne kar. De giver tilsammen en skøn smag med en aroma af stald, hest og læder. Serveres ved en 8-10 grader celsius for at fremhæve aromaen fra frugtesterne og maltsødmen. Duften fra den unikke blanding af forskellige gærtyper, bliver mere dominerende efterhånden som øllet varmes op og fylder glasset med duftstoffer som stald og læder.
Ragnarok er dagen, hvor guder og jætter drager i krig og verden ender. Ordet betyder Gudernes skæbne og betyder, at de fleste guder og jætter vil dø under det sidste og afgørende slag. De få, der overlever, skal sammen bygge en ny og bedre verden. Ragnarok indledes af en serie af naturkatastrofer, som kulminerer i en fimbulvinter, som varer tre år.
Navn: Ragnarok, Brettanomyces Porter, Alc. 6,5%Indhold: Vand, Malt: vienna, black, cara120, special b, ristet byg, Humle: northern brewer, Gær: american ale, brettanomyces bruxellensis og lambicus, IBU: 68

Meget svagt skum. Aroma af kaffe og ristet malt. Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af ristet malt, går over i kaffe, chokolade og lidt lakrids. Svagt humlet, let bitter, let tør.

Engelsk porter forsøgt at brygge med et traditionelt præg ved at tilsætte to vildgær, brettanomyces bruxellensis som giver æble/pære/vinagre og brettanomyces lambicus som giver den berømte hestestald karakter. Måske giver de tilsatte vildgære en mere tør smag, men ellers er deres karakteristika vanskelige at spore, så frygt ej hvis ønsket er en let tør porter uden tungen vrides af led. Udmærket porter, kunne savne lidt mere varme og smagsnuancer, men på ingen måde ekstrem som beskrivelsen kunne lægge op til. 4 glas!

Bryggeri: Munkebo Mikrobryg
Øltype: Porter
Ingredienser: Vand, bygmalt (Vienna, Black, Munich, Special B, Ristet byg), humle (Northern Brewer), gær
ABV: 6,5 %
IBU: 68 (hvilket lyder alt for højt)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar