mandag den 7. marts 2016

Munkebo Munin

Købt på tilbud for 34 kr, normalpris 41,95 kr hos Kvickly, Allerød for 33 cl. flaske.

Munkebo Mikrobryg åbnet i 2013 i Kerteminde af Claus Christensen, der har kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D i Sundhedsvidenskab. Arbejdede derefter i Bayersk bryggeri inden start af Munkebo. Claus er gærmand, så gæren har førsteprioritet frem for humlen, har selv udviklet 4 gærstammer fra lokaler bier og så bruger han Castle Malting.

Bryggeriets berskrivelse:
Inspireret af Trappist bryggerier i Belgien, er en Quadrupel er en belgisk stil ale af stor styrke med dristigere smag i forhold til Dubbel og Tripel stilarterne. En Quadrupel er kendetegnet ved en høj indhold af ​​alkohol og velbalanceret aroma, bitterhed og aroma. Dens farve kan være fra rav til kastanje brun. Ofte kendetegnet er en tæt skumhovede. Kompleks frugtagtig aroma og smag minder om rosiner, dadler, figner, druer, blommer ofte ledsaget med en antydning af vinkarakter. Karamel, mørk sukker og maltet søde smag og aroma kan også være intens.
Hugin og Munin er i nordisk mytologi Odins to ravne, som hver dag bringer nyt fra alverden. De to ravne fløj hver morgen ud i verden og hver aften kom de tilbage – satte sig på Odins skuldre og fortalte ham, hvad der var sket i den nordiske verden – både gudernes og menneskenes. Munin betyder han som mindes. Den af fuglene som husker længere end almindeligt.
Navn: Munin, Belgian Quadrupel, Alc. 11.0%

 • Indhold: Vand, Malt: bygmalt, munich, pilsner, rug, melanoidin, Sukker: belgisk kandis, Humle: nugget, east kent, Gær: belgian abbey II, IBU: 36
 • Svagt skum. Aroma af sød frugt og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

  Smag af sød malt, går over i karamel og frugt. Svagt humlet, sød.

  Kraftig dominerende blommearoma og smag fra gæren, understøttet af kandissmag karamel, desværre meget sødt - og den kraftige sødme overdøver alt - jeg bryder stadig min hjerne, om jeg nogen sinde har smagt en så sød mørk stærk belgisk ale. Trods faren uden ristet malt egenskaber. Ubalanceret, alt for sød, det er sukker på sukker! 3 glas!


  Den dyre øl skulle ikke gå til spilde. 150 g mel, 20 cl mælk, 3 tsk sukker, salt, 2 æg og 15 cl. Munkebo Munin. Både gær- og karamelsmag kunne smages ;-)

  Bryggeri: Munkebo Mikrobryg
  Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
  Ingredienser: Vand, Malt: bygmalt (Munich, Pilsner, Rug, Melanoidin), Sukker: belgisk kandis, Humle: Nugget, East Kent,
  ABV: 11 %
  IBU: 36 (hvilket lyder alt for højt)
  FG: 1030 (målt af mig)

  Ingen kommentarer:

  Send en kommentar