torsdag den 31. januar 2013

Ørbæk Kors Øøll


Købt for 30 kr. i Netto for 75 cl. flaske.

Fra etiket:
Danmarks vel eneste unikke bidrag til den internationale korstogsbevægelse var en øl – en korstogsøl. Når man blev optaget i korstogsordenen Johanniterne (Malteserridderne) i Danmark drak man den traditionelle ”Kors øøll”. Nu har Nyborg Slot sammen med Ørbæk Bryggeri genskabt øllen, som den kunne have været.
Det er en mørk, kraftig øl (alk. 7,5%) med strejf af citronmelisse, safran og rørsukker. Ingredienser som alle har forbindelse til Johanniternes jorde og huse i Europa og Det Hellige Land. På trods af styrken er den overraskende blød og rund og vil gå godt til aftensmaden i stedet for vin.
Louise Harbo Bendixen har designet etiketten
Svag skum. Aroma af citrus og krydderier. Svagt karboneret.

Smag af sød malt, lidt karamel og citrus, går over i bitterhed. Svagt humlet, let ristet. Bitter.

Ikke balanceret, har alt for bitter eftersmag, fremkommende af andet end humle - sandsynligvis for stor del bitter malt og for kraftig brug af citronmelisse. Mangler mundfylde. Dette er en ambitiøs bryg med en god historie (omend jeg tvivler på, at brygget kunne være et bud på en øl i 1400.tallet) og jeg er desperat - har ladet bryggen varme op, renset mine smagsløg i håb om, at den kunne fortjene 3 glas - men desværre - den rammer aldrig mine smagsløg, 2 glas!

Bryggeri: Ørbæk Bryggeri
Øltype:  Traditionel Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, citronmelisse, safran og rørsukker, gær.
ABV: 7,5 %
FG: 1020

Ingen kommentarer:

Send en kommentar