søndag den 20. januar 2013

Indslev Sort Hvede


Købt på tilbud for 13 kr. i Super Brugsen for 50 cl. flaske.

Fra web:
Måske er vi de første, der brygger denne sjældne øltype? Normalt brygger man stout på bygmalt, men Sort Hvede er brygget på godt 50 % hvedemalt. Sort Hvede er derfor mere rund og blød – og ikke så skarp som normal stout. Sort Hvede er helt sin egen.
Sort Hvede er brygget på mørke malttyper, heriblandt en røgmalt, der giver øllet en fin røget og lakridsagtig smag. Øllet dufter svagt af kaffe og har lette noter af mørk chokolade. Sort Hvede giver en god mundfylde og har et mørkt, cremet skum. Nyd den foran kaminen på en stormfuld efterårsdag efter en lang gåtur i skoven – eller til kraftige gryderetter, vildtkød eller skimmeloste. Server øllet kælderkoldt i et højt glas, så aroma og skum får lov at træde frem. Ryst de sidste 10-15 ml inden opskænkning.
Middel skum. Aroma af ristet malt og kaffe. Middel karboneret.

Smag af hvede, ristet malt, kaffe, lakrids og en anelse chokolade. Svagt humlet, let bitter.

Den smager som den lyder - en blanding af weizen af stout - indeholder bryggen så det bedste fra begge verdener? Nej! Jeg må gentage mig selv - ønsker jeg hvede, drikker jeg 100% hvede, stout ligeledes. Sådan et blandingsbryg fungerer ikke - det er kun to ufuldendte halvdele, der ikke harmonerer. 3 glas!

Bryggeri: Indslev Bryggeri
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt,humle, gær.
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar