torsdag den 29. november 2018

Ellezelloise Quintine de Noël

Købt for 28 kr hos Belgisk Bryg, 33 cl. flaske med patentlåg.

Bryggeriet Ellezelloise (udtales "EL-ZEL-WOZ"), er beliggende i byen Ellezelles i det blide "bjergland" i Belgien. Grundlagt i 1993, formår det lille bryggeri  at producere 1000 hl om året - det største bryggeri i den belgiske håndværks sammenslutning "Brewers Guild".

Bryggeriets beskrivelse:
Under sit generøse skum ligner Quintin de Noêl de andre fra den smukke familie med samme navn. Dens lidt rødlige ravfarve inviterer os til til at smage. Denne øl tager os væk fra "klassikerne" i slutningen af året. Nogle gange af hendes skum, nogle gange af hendes subtile humlede aroma. Flaskeeftergæringen, der effektivt styres, efterlader den vellykkede nydelse, der taler for sig selv. Efter 4 ugers pleje er den klar til nydelse, hvor bitterheden vil fylde dig med behagelige fornemmelser. Glædelig jul.
 

Smag:
     Alkohol 7,8 %
     Rav rød farve
     Ristede aromaer, karamel, humle
     Udtalt bitter smag
     Passer til rødt kød, fast ost
Kraftigt skum. Aroma af malt, karamel, krydderier og mørke frugter. Mellem karboneret, meget ufiltreret.

Smag af let syrlig, let tør og bitter malt, går over i karamel (brød og nød), krydderier og mørke frugter. Mellem humlet, bitter og tør.

Anderledes julebryg, hvis der forventes en sød karameldrik. Vel er der benyttet caramalt, men tør- og bitterheden sætter klart dagsordenen. Vel er det karamelsmagen, der dominerer, men takket været førnævnte tør-, syrlig- og bitterhed, har karamellen karakter af brød og nød. Mørke frugter gennem hele hele smagsforløbet som bifigur. Dejlig anderledes julebryg til elskere af kompromisløse bryg. 4 store glas!

Bryggeri: Ellezelloise, brygget hos Brasserie des Légendes
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar