fredag den 1. september 2017

De Leite Cuvée Jeun’homme

Købt for 1,88€ hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

I 1997 startede grundlæggeren Luc Vermeersch med at håndbrygge, med vennen Etienne Van Poucke tog de på brygkursus og mødte Paul Vanneste og de tre åbnede i 2008, udvidet i 2011. Ligger i Ruddervoorde, 10 km syd for Brugge.

Bryggeriets beskrivelse:
En egetræsfad lagret bitter øl. Oprindeligt havde øllen en lille citrusbitterhed på grund af dens 4 humler og den efterfølgende tørhumle.

Øllet bliver syrlig mens det modner i 4 måneder på egetræsfad.
Den dristige bittersure kombination bliver modereret af denne modningsproces og som en følge heraf ender det en meget behagelig og drikbar øl.

Etiketten er designet af Rik Vermeersch; baseret på et arbejde af José Vermeersch.
 

Alkohol: 6,5
Farve: Blond
EBC: 10
EBU: 65
Svagt skum. Aroma af sød, syrlig, funky egetræ og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter, syrlig malt, går over i egetræ, karamel og funky gær med anelse mælkesyre. Meget svagt humlet, bitter, syrlig.

Vi kender de vinøse og blide Flanders Brow - sådan er denne bryg ikke! I stedet for at blande ny og lagret øl, er det hele lagret i 4 måneder, så det blide og vinøse er blevet til temmelig syrlig, endda med noget mælkesyre, samtidig bitter på niveau med mange lambic. Forstår ikke idéen med tørhumle før 4 måneders lagring, jeg smager ingen humlenoter. Frisk forsøg med denne bryg, der bedst kan kategoriseres som en blanding af Flanders Brow og Lambic, absolut ikke letdrikkelig, men spændende for elskere af syrlige øl. Til al held, tilvænnes smagsløgene efter halvdelen er drukket - så skal der deles, køb to flasker! 4 store glas!

Bryggeri: Brouwerij De Leite
Øltype: Sur Vildgæret Tripple/Wit/Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar