tirsdag den 28. marts 2017

De Kazematten Grotten Santé

Købt for €1,26 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Bryggeri startet i Ieper/Ypres 2014 i "het Houten Paard" (Træhuset) , bygget omk. 1680 af design af Vauban, Ludvig XIVs berømte militær ingeniør. I århundreder brugt som kælder for ammunition og våben. Under Første Verdenskrig omdannet til en officersmesse af ​​den britiske hær. Drevet af Depypere Julie, datter af Hans Depypereder dom ejer St. Bernardus bryggeri, og Martin Ghequire, søn af Rudi Ghequirem, site manager for Rodenbach bryggeriet. Julie har ansvaret for administration, Martins på produktion, husbrygger er Koen Hugelier. Kasematterne bryggeri øl vil blive distribueret med logistisk støtte fra St. Bernardus bryggeri i Watou. Brygning sker hver dag i Ieper/Ypres. Overført til tønder og modnet på stedet. Aftapning og distribution administreres derefter af St. Bernardus i Watou. 

Bryggeriets beskrivelse:
Brouwerij De Kazematten er blevet den nye permanente forankring af den unikke belgiske 'Grottenbier "der blev skabt af en af de største belgiske bryggere, Pierre Celis. Med flytningen af Grottenbier til Ieper, undergik den en lille navneændring, nemlig 'Caves Santé', dog brygget med samme opskrift.Caves Santé er en krydret øl med alkolhol på 6,5%. vol. med små mængder af "eksotiske" krydderier, der skaber en let tørhed. Øllet er kastanjebrun i farven og blev skabt med den hensigt at opdage, hvordan konstant lave temperaturer i en hule udvikler smagen i øl.
Mellem skum. Aroma af funky frugt, tyggegummi, lys karamel og krydderier. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i lys karamel, krydderier og frugt. Svagt humlet, let sød, let tør.

Let funky aroma som dog ikke går igen i smagen, lidt tyggegummi og frugt fra gæren, det er dog karamelsmagen med udefinerbare krydderier, der dominerer. Både gær- og maltegenskaber leder tankerne hen på Sydtysk Dunkenweizen, pudsigt samme resultat kan opnås på flere måder. Men - som forbruger lever resultatet ikke op til de forventninger, historien opstiller - legendariske Pierre Celis, langtidsgæret i grotter - og så ender det som noget der knap kan skelnes fra Dunkelweizen. Letdrikkelig, behagelig, fint balanceret. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij De Kazematten
Øltype: Belgisk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar