tirsdag den 28. februar 2017

Spendrups Gammeldags Svagdricka

Købt i Svensk supermarked, 50 cl. flaske.

Grundlagt i 1897 i Grängesberg, Dalarna, i dag med 4. generation ved roret sammen med flere familemedlemmer. 900 ansatte, Sveriges "førende" bryggeri, tegner sig for en tredjedel af det svenske ølmarked. De tre bryggerier producerer over 400 millioner drikkevarer om året for velkendte varemærker som Norrland Gold, Mariestads, Heineken, Loka, Briska, Nygårda og Schweppes. Kilde

Fra etiket:
Svagdricka var et normalt forekommende hverdagsudtryk allerede under middelalderen. I begyndelsen af 1900-tallet fandtes lokale bryggerier overalt i Sverige som bla. bryggede Svagdricka. I dag findes kun et fåtal hvoraf Spendrups fortsætter traditionen. Vores Gammeldags Svagdricka passer bedst til traditionel husmandskost eller ved påske- eller julebordet. Duften er sød med indslag af malt og smagen noget humlebetonet.
Svagt skum. Aroma af mørk sirup og karamel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af sød malt, mørk sirup, karamel og lakrids. Meget svagt humlet, sød.

Svagdricka er traditionel svensk hvidtøl - dog lige med sackarin i stedet for en hvidtølsgær med lav attenuation, stadig temmelig sød. Mørk, sød malt og mørk sirup/karamel dominerer med en mærkværdig bitter smag sidst i smagsforløbet - sandsynligvis sackarin. Sammenlignet med dansk hvidtøl smager den for kunstigt og ubehageligt med den bitre bismag, den minder mere om tyske maltdrikke, fx som Flensburger Malz, som jeg dog ikke har nænnet at anmelde her. 1 glas!

Bryggeri: Gotlands Bryggeri (Spendrups)
Øltype: Light/Traditionel ale
Ingredienser: Vand, by
gmalt, sødemiddel sackarin, humle, gær

ABV: 2 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar