fredag den 4. september 2015

Schiøtz Gylden IPA


Købt hos Super Brugsen på tilbud for 12 kr (normalpris 18,95 kr) for 50 cl. flaske.

Theodor Ludvig Schiøtz (Wikipedia og bryggeriets site er uenige om fornavnenes rækkefølge) var grundlægger af Albani Bryggerierne, nu har Royal Unibrew lanceret hans navn som brand i en ny serie på indtil videre tre bryg.

Bryggeriets beskrivelse:
BRYGGET MED HYBEN
Udover den kraftige humlekarakter, som er IPA'ens særkende, har denne Schiøtz Gylden IPA, som alle øl fra Schiøtz, en inspiration fra botanikken, der giver den yderligere smagskompleksitet. Udover de tre humletyper, Simcoe, Citra og Pacific Gem, indgår hyben og rosmarin i opskriften. Dette giver den en frugtig og krydret nuance i eftersmagen. En IPA henvender sig til øldrikkere, der elsker det humle gør for en øl. En Schiøtz Gylden IPA går lige et par skridt videre.
Mellem skum. Aroma af krydderier og blomster. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier og blomster. Mellem humlet, bitter.

"Brygget med hyben og rosmarin" står der på forsiden, det er dog ganske vanskeligt at finde i smagen, så tilsætningerne er ikke overdrevne. En ganske fin og kraftig aroma hvis egenskaber går igen i smagen, citrus, blomster og fyrrenåle anes. Vel er den humlet kraftigere end den gannemsnitlige danske bryg, men humlesammensætningen er, for en amerikansk IPA at betragte, for ensidig, jeg kunne også ønske mig lidt mere kraft. En halv am. IPA som vist er på mode i øjeblikket hos de traditionelle danske bryggerier. 3 glas.

Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, havre, hybensaft, rosmarin, humle (Simcoe, Citra og Pacific Gem), gær
ABV: 5,9%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar