tirsdag den 1. september 2015

Andechser Doppelbock Dunkel


Købt i Famila, Lübeck, 50 cl. flaske.

Benediktinerklosteret Andechs, 30 km sydvest for München, har naturligvis foruden kloster på toppen af det hellige bjerg, også tilknyttet et bryggeri med en produktion på 100.000 hl årligt.

Bryggeriets beskrivelse:
Denne verdensberømte bock fra Bayerns Hellige Bjerg er ikke ment til at drikkes forhastet, men bør nydes langsomt. Solid som en klippe, Andechser Doppelbock Dunkel præsiderer over aftensmaden med en farve der minder om mørk kobber med nuancer af flammende rødt. Dens klare skinnende udseende harmonerer med sin faste, fine skumkrone.Aromaen kæler for kenderen: bløde ristede noter og en nuance af tørret frugt med en anelse karamel. Denne Doppelbock Dunkel fra Bayerns Hellige Bjerg indeholder en behagelig karbonering. Og så er der den umiskendelige smag: munden fyldes af en fløjlsagtig, stærk og alligevel behageligt maltet -  kraftfuld, robust krop. Samtidig udvikles en let genkendelig sødme, omfavnede i ristet kakao og en let, bitter humlethed.Afsluttes med en kraftfuld punch, hvor denneDoppelbock med en dvælende eftersmag af kvalitet af almindelig chokolade. En stærk Doppelbock Det er indbegrebet af århundreders gamle Benediktiner bryg tradition (original urt18,5% vol: ca. 7,0%).
Svagt skum. Aroma af sød ristet malt, karamel og mørke frugter. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød ristet malt, går over i karamel og mørke frugter. Sidst på eftersmagen noter af kakao. Svagt humlet, let sød.

Selv om eftersmagen indeholder svage noter af kakao, har de ikke egenskaber af rigtig mørke øl, men en rigtig fin, varm og fyldig dobbeltbock. Nogle bryg i genren kan være lige lovlig søde, denne er ganske fint balanceret, som genren foregiver uden tydelig aromahumle, men med enkelte ristet malt egenskaber. 4 store glas!

Bryggeri: Klosterbrauerei Andechs
Øltype: Doppelbock
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, humleekstrakt, gær
ABV: 7,1 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar