tirsdag den 28. juli 2015

Queue de Charrue Brune


Købt i restaurant, Poperinge Belgien, 33 cl. flaske.

Brasserie Vanuxeem startede da Henri Vanuxeem købte bryggeriet Gillebert men måtte lukke i 1966 og bryggeriet blev til et varehus. I 1983 åbnede en specialølbutik i Ploegsteert på 70 m². I 1986 blev Queue de Charrue Brune lanceret. Siden blev øl-varehusene udviet, nye kom til og nye øl blev lanceret - stadig som fantombryggeri, da Vanuxeems primære aktiviteter er drikkevarehuse.

Bryggeriets beskrivelse:
En brun øl på 5,4%, der får sin "søde og sure" smag efter lagring i 18 måneder på egetræsfade. Denne modning og de forskellige blandinger giver den en enestående frugtkvalitet. Queue de Charrue vil overraske dig med sin lethed og dens forfriskende karakter.
Alkohol: 5,4 °
Smag: SURSØD
Servering: 6-7 ° C
Bevaring: Holdes køligt (kælder temperatur), væk fra lyset, i en lodret stilling, således at gæren, dens levende element, forbliver på bunden af flasken.
Kraftig skum. Aroma af eddike og mørke frugter. Svagt karboneret.

Smag af let sød malt, går over i lidt eddike og mørke frugter, Meget svagt humlet, let sød, let sur.

Blid, fin aroma hvor eddiken desværre ikke også findes i smagen. Mere vinøs og letdrikkelig end Rodenbach og især de kompromisløse Oud Bruin/Flanders Brow fra Verhaeghe, Vichtenaar og Duchesse de Bourgogne. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Vanuxeem, brygget hos Verhaeghe
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,4 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar