onsdag den 20. februar 2013

Saison Dupont


Købt for 28 kr. hos Barley Wine for 33 cl. flaske.

Brasserie Dupont i Tourpes i det centrale West-Hainaut blev startet i 1950 på en gård hvor der siden 1759 også har brygget øl. I startet havde Moinette Blonde størst kommerciel succes, men da den amerikanske importør  i 1980'erne gjorde Saison Dupont berømt, blev bryggeriet centrum af revitaliseringen af hele saison genren.

Bryggeriets beskrivelse:
Alkoholindhold: 6,5% vol.
Saison Dupont er en overgæret øl, gen-gæret i flasken.
Allerede i 1844 blev denne øl brygget om vinteren hos vores gård-bryggeri. Bryggen gengærede derefter i flere måneder i tønder til at slukke tørsten hos arbejderne.
Nu betragtes de "klassiske belgiske Saisons", som en vigtig del af vores eksport og efterhånden opnået et renommé tjent på det belgiske marked.
En kobberfarvet blond øl, med aroma af fine humle, udtalt bitterhed, tør og meget forfriskende som det oprindeligt var.
Vores udvalg af gær giver aroma og god smag.
Den virkelige gæring i flasken, hvilket kan vare længe i din kælder, resulterer i en kompleks og meget aromatisk øl.
Bør nydes ved kælder temperatur (12 ° C) eller let afkølet som aperitif eller til at ledsage måltider såsom muslinger, ål, asparges, dampede retter, grill osv.
Mellem skum. Aroma af malt, frugt og lidt blomster. Mellem karboneret.

Smag af let bitter malt, går over i en frugtagtig og blomstret smag. Lidt sur. Mellem humlet, letbitter.

Kongen af Saison - en øltype der var været lidt presset, men ser ud til at vende tilbage - historien er god, specielle og anderledes øltyper er altid spændende blandt ølentusiaster. Det er en forfriskende øltype, en bitter og frugtagtig alternativ til andre sommerøl som hvede og pilsner.

Bryggen bliver mindre bitter og får mere frugt-smag ved den anbefalede drikketemperatur på 12 grader - og dér er den virkelig en forfriskende og udfordrende oplevelse. Ikke alle vil nyde dens bitterhed, men der findes andre genrer for dem. 5 glas!

Bryggeri: Brasserie Dupont
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar