torsdag den 24. juli 2014

Passchendaele


Købt for €1,89 hos Spar, Poperinge for 50 cl. flaske.

Jeg besøgte Passendale i går, deriblandt den canadiske og britiske gravplads, foruden Memorial Museum Passchendaele 1917 i Zonnebeke og In Flanders Field museum i Ieper, desværre var alle udskænkningssteder lukket i Passendale omk. middag, så må jeg smage den dagen efter i 20 kilometers afstand.

Bryggeriets fortælling om slagene:
Passchendaele er stedet, hvor slaget ved Passchendaele fandt sted i 1917. Under den britiske offensiv blev ikke mindre end ialt 500.000 soldater blev sat ud af spillet inden for 100 dage for erobre knap fem miles. Passchendaele blev det internationale symbol for meningsløs våbenmagt i sin mest grusomme formular.

Passchendaele, den store øl, ønsker at holde mindet om denne milepæl i verdenshistorien ved live.
Etiketten lyder: "Når du åbner en flaske Passchendaele, bedes du holde et minuts stilhed for at mindes dem, der faldt på slagmarken."

Etikettens stil og emballage er som at fremmane ånden i Første Verdenskrig. Øllen skiller sig ud på grund af størrelsen af flasken. Med en kapacitet på en halv liter, er der en klar henvisning til den britiske "pint".
 
Bryggeriets beskrivelse:
Passchendaele er en lækker, tørstslukkende overgæret blond øl med lavt alkoholindhold (5,2% ABV). Øllet skylder sin krydrede afslutning fra blanding af udvalgte belgiske humler, der dyrkes i det område hvor slaget fandt sted.
Respekt, erindring og vækkelse er de centrale ord og værdier som brygger Xavier Vanhonsebrouck ønsker at udbrede med dette projekt.
En del af indtægterne går til kommunen eller Zonnebeke, der således bidrager til opretholdelse af dets krigsmindesmærker. Få en smagsprøve på denne ekstraordinære blonde øl med sin fine men alligevel robuste smag. Nyd denne ekstraordinære øl, mens du mindes Den Store Krig.
Mellem skum. Aroma af græs, blomster, krydderier og frugt. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i græs, blomster, krydderier og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Letdrikkelig og forfriskende pale ale med mange gode blandingsegenskaber - smagbar aromahumle, der minder meget om humlevalget i en god pilsner, men stadig med den blide og fyldige ale gærsmag. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Van Honsebrouck
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, antioxidant
ABV: 5,2 %

onsdag den 23. juli 2014

Vanderghinste Oud Bruin


Købt for €0,73 hos Delhaize, Poperinge for 25 cl. flaske. Også kendt som Bockor Bellegems Bruin


Overlevende familie (nu 5. generation) landbysbryggeri fra 1892 i Bellegem,  5 km syd for Kortrijk. I starten rullede "VanderGhinste Oud Bruin"over brosten i Bellegem og blev kendt så langt som til fransk Flandern. Lav gærtårn bygget i 1929 for at fremstille den nykomne pilsner. Begyndte i 1970 at fremstille geueze (Jacobins Gueuze i 1970, Jacobins Kriek i 1983, Jacobins Framboise i 1986). Max serien senere lanceret "for ungdommen". Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Oprindelig kaldet "OudenTripel", har denne gamle Vestflandern mørke øl fundet en ny fremdrift som en regional specialitet under sit nuværende navn: "Bellegems Bruin". De vigtigste ingredienser i vores Bellegems Brown er maltet byg, hvede, humle, vand og karamelliserede malte. Disse bruges til at brygge den undergærede øl. Øllen blandes med lambic øl, lagret i på egefade i 18 måneder som resulterer i denne specifikke Vestflandern mørke øl. Dens typiske smag er karakteriseret ved en velafbalanceret, næppe mærkbar surhed. Det første smagsindtryk efterfulges af en anden behagelig opdagelse: en let bitterhed efterfulgt af et strejf af sødme.
Mellem skum. Aroma af sur, vinøs malt og mørke frugter, filtreret.

Smag af let sur, sød og vinøs malt, går over i mørke frugter. Meget svagt humlet, let sur, sød.

Bockors udgave en Oud Bruin mangler vinøsitet og større karakter i surhed i forhold til de bedste, vel er denne lettere at drikke for ikke-puritanere, hvilet måske er bagtanken. Ganske fin alligevel - 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Omer Vander Ghinste
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow
Ingredienser: Vand, bygmalt, umaltet hvede, humle, gær
ABV: 5,5 %

tirsdag den 22. juli 2014

ND Kerelsbier Blond


Købt for €0,99 i Spar, Poperinge for 25 cl. flaske.

Kommentar på etiketten:
Lys undergæret øl - Brygget med humle fra Poperinge. Brygget af Brouwerij Leroy for Drankcentrale Nevejan i Krombeke. (Leroy og Het Sas er samme bryggeri, red.)
Mellem skum. Aroma af græs, blomster, malt og frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i græs, blomster og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Fin, smagbar humle, endda flere af slagsen, men uden den er mere humlet eller karakterfuld end mange tyske pilsnere og nærmer sig slet ikke de bedste. Trods de gode intentioner, mangler den lidt mere humle og bitterhed. 3 store glas!

Bryggeri: Brouwerij Het Sas for Drankcentrale Nevejan
Øltype: Moderne Pilsner (synd at kalde den imperial pils)
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,4 %

Thiriez La Rouge Flamande

Købt for omk. €2,40 hos bryggeriets udskænkningssted for 33 cl. fra fad.

Bryggeriets egen præsentation:
Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af ​​bryghuset.

Fælles for bryggene:

Ingredienser: vand, byg eller hvede, malt, humle, krydderier (begrænset til nogle øl), gær. Ingen form for additiv, ikke farve.
Overgæret (18 til 25 ° C afhængig af øl) i rustfrit ståltanke.
Lagring i mindst to uger, derefter aftapning i 33 cl eller 75 cl flasker eller fustager.
Øl hverken filtreres eller pasteuriseres.
Karboneret flaske øl så smagen udvikler sig. Opbevaring: Lad flasker være oprejst på et køligt og mørkt rum.
Bedst før: Et år efter aftapning.
Vores vigtigste leverandører af råvarer er:
Malt: Malteries Bellows og Castle Malting
Humle: Coophounord, Cophoudal, Yakima Chief
Bryggeriets beskrivelse:
Den flamske Røde er navnet på en race af malkekøer. Øllen blev først brygget d. 28 marts 1999 ved indvielsen af ​​en statue af dyret ved Bergues.
Brygget til lejligheden på anmodning af landmænd, er denne øl i dag naturligt en del af den flamske specialitet.
Kraftig skum. Aroma af karamel, ristet malt og krydderier. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød, ristet malt, går over i karamel, krydderier og mørke frugter. Svagt humlet, let sød.

Noget svag og tynd maltsmag, karamellen dominerer smagen med en anelse krydderier og førnævnte frugtmag fra gæren. Temmelig sød og letdrikkelig uden den store karakter. Kniber sig lige til 4 glas!



Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Bière de Garde
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,8 %  




mandag den 21. juli 2014

Thiriez / Jester King la Petite Princesse


Købt for omk. €2,40 hos bryggeriets udskænkningssted for 33 cl. fra fad.

Bryggeriets egen præsentation:
Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af ​​bryghuset.

Fælles for bryggene:

Ingredienser: vand, byg eller hvede, malt, humle, krydderier (begrænset til nogle øl), gær. Ingen form for additiv, ikke farve.
Overgæret (18 til 25 ° C afhængig af øl) i rustfrit ståltanke.
Lagring i mindst to uger, derefter aftapning i 33 cl eller 75 cl flasker eller fustager.
Øl hverken filtreres eller pasteuriseres.
Karboneret flaske øl så smagen udvikler sig. Opbevaring: Lad flasker være oprejst på et køligt og mørkt rum.
Bedst før: Et år efter aftapning.
Vores vigtigste leverandører af råvarer er:
Malt: Malteries Bellows og Castle Malting
Humle: Coophounord, Cophoudal, Yakima Chief
Bryggeriets beskrivelse:
Samarbejdsbryg med Jester King, dette er "søster" af Den Lille Prins; brygget hosThiriez, samme opskrift, forskellige malt-og humle leverandører og forskellige gær.
Kraftig skum. Aroma af krydderier, citrus, græs og koriander. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter, let tør malt, går over i krydderier, sandsynligvis koriander, og citrus. Mellem humlet, bitter, let tør.

Hvor før anmeldte La Blonde d'Esquelbecq groft kan betegnes som en dame-saison, er det absolut ikke tilfældet her. Dette er en IPA-bitter og let tør Saison, der ellers på mange områder minder om førnævnte. Selvfølgelig frisk med perlende karbonering, uden varme og fylde i malten, men en ægte traditionel Saison, hvor selv ekstrem alkoholsvage øl har karakter. 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 2,9 %

Thiriez La Blonde dEsquelbecq


Købt for omk. €2,40 hos bryggeriets udskænkningssted for 33 cl. fra fad.

Bryggeriets egen præsentation:
Bryggeriet ligger i centrum af den maleriske landsby Esquelbecq, 20 km fra Dunkerque og 20 km fra Poperinge. De gamle bygninger blev engang brugt som bondegårds bryggeri, "Brasserie Poitevin", der producerede øl indtil 1945.
I løbet af første halvdel af sidste århundrede, fandtes der i Esquelbecq hele fem bryggerier og 10 "estaminets" eller pubber. I 1996, da Daniel Thiriez flyttede ind til det gamle bryggeri, var der ikke produceret øl i landsbyen i over 50 år. Daniel genstartede brygningen med en 600 liter "Velo" bryggeplatform, de første øl blev solgt i 1997, og ølsmagning finder sted i en gammel stald ved siden af ​​bryghuset.

Fælles for bryggene:

Ingredienser: vand, byg eller hvede, malt, humle, krydderier (begrænset til nogle øl), gær. Ingen form for additiv, ikke farve.
Overgæret (18 til 25 ° C afhængig af øl) i rustfrit ståltanke.
Lagring i mindst to uger, derefter aftapning i 33 cl eller 75 cl flasker eller fustager.
Øl hverken filtreres eller pasteuriseres.
Karboneret flaske øl så smagen udvikler sig. Opbevaring: Lad flasker være oprejst på et køligt og mørkt rum.
Bedst før: Et år efter aftapning.
Vores vigtigste leverandører af råvarer er:
Malt: Malteries Bellows og Castle Malting
Humle: Coophounord, Cophoudal, Yakima Chief
Bryggeriets beskrivelse:
Den første øl brygget i Esquelbecq i 1996. Det er stadig det vigtigste brand .. Vårbyg malt og humle fra den franske del af Flandern.
"Dyb gylden gul, cremet, fine bobler, popede noter, antydning af appelsinskal, bitterheden udvikles. En gourmet øl, påvirket af den belgiske stil" The Guide amateur beer Editions Solar 1999.
Kraftig skum. Aroma af banan, citrus og hvede. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt og hvede, går over i banan og krydderier. Mellem humlet, let bitter.

En af de mere folkelige Saisons, ganske pænt og udfordrende humlet uden den bliver rigtig bitter. Gær aroma og smag minder mest om wit/weizen og jeg mener såmænd også at kunne smage hvede hvilket uklarheden også tyder på. Ganske afgort at friskheden er prioriteret frem for den varme maltsmag som det skal i en saison, dog uden tørhed. 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie Thiriez
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6 %

søndag den 20. juli 2014

Jacobins Kriek Max

Jeg glemte desværre at tage
billedet direkte skænkningen,
men der var virkelig flot,
lyserød skum som enhver
teenagepige ville elske
Købt for 2,80 hos Hotel Amfora, Poperinge, Belgien for 25 cl. i glas.

Overlevende familie (nu 5. generation) landbysbryggeri fra 1892 i Bellegem,  5 km syd for Kortrijk. I starten rullede "VanderGhinste Oud Bruin"over brosten i Bellegem og blev kendt så langt som til fransk Flandern. Lav gærtårn bygget i 1929 for at fremstille den nykomne pilsner. Begyndte i 1970 at fremstille geueze (Jacobins Gueuze i 1970, Jacobins Kriek i 1983, Jacobins Framboise i 1986). Max serien senere lanceret "for ungdommen". Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Som reaktion på forbrugernes efterspørgsel efter stærkere øl med kirsebæraroma øl, har Bockor Lanceret Kriek Max til at give et nyt impuls til kirsebær segmentet på ølmarkedet.

Kriek Max indtager en anden position på ølmarkedet end den traditionelle jakobiner Kriek, da det har et lavere indhold af  alkohol på
3,5%. Kriek Max indeholder desuden mindre end 25% af kirsebær og dermed giver en sødere, men mere fyldig smag.

Kriek Max er lavet af en blanding af undergæret og spontant gæret øl (også kaldet den fødende bjørn). Den perfekte kombination af kirsebær, naturlige saft og smag på den ene side og den grundlæggende øl på den anden side giver denne kirsebær ikke blot sin fremragende smag, men også sin behagelige duft.

Begrebet "mere smag" er klart knyttet til ordet "max" Foreslå maksimal smag og Osmanthus skaber et klart produkt image. Dens klare, mørk rød farve og dens frugtagtige karakter appellerer til mange forbrugere.

Serveres i sin egen tulipan glas med en elegant stemme, Kriek Max er en sand fryd for reelle kirsebær øl elskere!
Kraftig, flot lyserød skum. Aroma af søde kirsebær. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af søde kirsebær. Meget svagt humlet, sød.

Det er absolut blandt de sødere af slagsen, denne blandede lambic/hvede - ikke den sødeste, men lige lovlig sød. Kirsebærsmagen er til gengæld kraftig og gennemtrængende uden følelse at kunstig bismag eller smagsforstærkere. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Omer Vander Ghinste
Øltype:  Belgisk Frugt Lambic
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, kirsebær, humle, gær
ABV: 3,5 %

Poperings Nunnebier


Købt for 3,40 hos Hotel Amfora, Poperinge, Belgien for 33 cl. flaske.

Brygget af Verhaeghe, Vichte for Drankcentrale Nevejan i Krombeke.

Fra etiket:
Denne øl har en karakteristisk bitterhed grundet det delikate udvalg af humle fra Poperinge regionen og den insisterende gærkultur.
Mellem skum. Aroma af let sur malt, blomster, citrus, græs og frugt.Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter, let sur og let tør malt, går over i blomster, citrus, græs og frugt. Mellem humlet, let bitter, let sur, let tør.

Som det er normen for øl i Poperinge regionen, har den fået en ekstra sjat lokal humle - her er nok tale om mindst tre forskellige aromahumler. Samtidig lidt tør og sur fra Oud Bruin/Flanders Brow specialisterne fra Verhaeghe - men fortvivl ej, denne bryg er på ingen måder ekstrem, den er blandt de letdrikkelige. Den lette tør- og surhed giver et fint ekstra pift i en fin balanceret bryg. Ved opvarming træder frugten fra gæren bedre frem. 4 glas!

Bryggeri: Verhaeghe for Drankcentrale Nevejan
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,2 %

torsdag den 17. juli 2014

Fantôme Saison


Købt for 76 kr. hos Ølbutikken, importeret af Det Belgisk Hus, for 75 cl. flaske med prop og kapsel.

"La Brasserie FANTOME" blev skabt i 1988 på initiativ af Prignon Dany og hendes far. Efter at have arbejdet flere år i forskellige former for turisme, håber Dany at "genoplive" dens lille landsby, sin by, sin region og leder efter en lokal attraktion, og dermed interessen for gamle bord øl. Phantom blav valgt fordi det minder om La Roche og dens berømte prinsesse Bertha. Kilden Val d’Aisne) giver øllet dets grundlæggende karakter. Bryggeriet er fortsat familiebryggeri.

Bryggeriets beskrivelse:
Dette er et enormt lækker, fyldig og frisk lokal ale, lys gylden farve, citronsyre og sur, minder om en god champagne eller lambic, men i en sin egen klasse.Fantôme - Golden ale, 8% alc. vol., med et vidunderligt muggen og karakterfulde aroma. Der er mange ølnydere, der mener dette er "gudernes nektar". Bestemt ingen anden brygger gør øl som denne i Belgien eller hvor som helst. Hvor mange øl på 8% tilbyder en sådan frisk frugtighed? En solid belgisk saison øl ​​på sin base, med en usædvanlig overskud af frugtighed.
Meget kraftig skum. Aroma af citrus med lidt surhed, krydderier og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter og syrlig malt, går over i krydderier og frugt. Mellem humlet, let bitter, let sur, let tør.

Ganske godt tryk når proppen ryger, den vedblivende skum hænger mindst 5 min hvor den utålmodige nyder for mulighed for dufte til den let sure citrus og frugt aroma. Karboneringen holder fint til skummet har lagt sig. Den smager som aromaen - let bitter, let sur malt, går over i krydderier fra humlen som sandsynligvis er Saison-klassikeren Styrian Golden. i forhold til standard i genren, er denne ikke så kraftig humlet, det fremhæver til gengæld førnævnte sure maltsmag og den afsluttende, lange, varme og runde frugtsmag fra gæren. Den lette sur- og tørhed kommer ikke i nærheden af farmhouse Saisons, dermed er denne ganske letdrikkelig. Tjener bedst ved noget opvarmning. 5 glas!

Bryggeri: Brasserie Fantôme
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 8 %

onsdag den 16. juli 2014

Franziskaner Hefe-Weissbier


Bryggeriets beskrivelse:
Franziskaner Hvedeøl Naturtrüb er en naturlig og elegant hvedeøl fra Bayern med et frodigt, hvidt skum. Kobber-gylden hvedeøl med humlet opalescens, udfolder en harmonisk aroma med frugt i banan og citrus frugter.
På grund af det højere indhold af kuldioxid, er den særligt mousserende. Dens karakteristiske, friske, subtilt krydrede og frugtagtige smag med mild-sød finale, gør Franziskaner Hvedeøl Naturtrüb til en fornøjelse at synke.
Den naturligt uigennemsigtige Franziskaner er lige så fornøjelig i en afslappet timeout efter arbejde i baren, i restauranten til middag eller derhjemme. Uafhængig, ærlig og sympatisk.
Franciskaner Naturtrüb går godt med kødretter direkte fra grillen.
Mellem skum. Aroma af tyggegummi, banan og hvede. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt og hvede, går over i banan og krydderier. Svagt humlet, let sød.

Bayern-Weizen med den karakteristiske sydtyske gær, hvis aromaen fra gæren minder om tyggegummi, omend smagen mest ender som banan.Sammenlignet med nyligt anmeldte konkurrent fra Paulaner, er denne mere bitter samt at der faktisk kan anes noget humle. Ikke at det gør det til en ægte bitter bryg, men som Weizen er den forholdsvis humlet og bitter. Frisk, balanceret og letdrikkelig. 4 glas!

Bryggeri: Spaten-Franziskaner-Bräu (InBev)
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, hvedemalt, bygmalt, humle, gær
ABV: 5 %

Paulaner Hefe-Weissbier


Paulaner blev grundlagt i 1634 i München af Minim munke. Ejes i dag for 50,1% vedkommende af Schörghuber, resten af Heineken.

Bryggeriets beskrivelse:
Paulaner Hefe-Weissbier Naturtrüb er den bedst sælgende i Paulaner bryggeriet. Det specielle overgæret  giver den sin umiskendelige karakter: frisk, mild og frugtagtig med en delikat gær aroma. På grund af den ufiltrerede måde, bevares dens naturlige mange vitaminer, mineraler og sporstoffer.
Kraftig skum. Aroma af banan, tyggegummi og hvede. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i hvede og banan. Svagt humlet, let sød.

Den typiske sydtyske tyggegummiaroma, der dog ikke slår helt igennem med samme kraft i smagen - her er det alm. banan. Ingen distinkte egenskaber, men en typisk folkelig repræsentant den sydtyske Weizen. Fint balanceret henad det sødlige, frisk og letdrikkelig. 4 glas!

Bryggeri: Paulaner Brauerei
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 5,5 %

Huvila Arctic Circle Ale



Købt for omk. 45 kr. hos Nordisk Ølhandel, Victoriagade, Kbh V for 50 cl. flaske.

Malmgård, 50 km nordøst for Helsinki, etb. 1606, ejet af Creutz-familien siden 1614, nu i 12. generation. Herregården består af butik og bryggeri, bestræber sig på at benytte egne, økologiske råvarer. De ejer endda egen vandkraftværk.

Bryggeriets beskrivelse:
Ufiltreret ale, alc. 7,3% vol.
Huvila Arctic Circle Ale er en valnød farvet ale med en maltet og frugtagtig aroma. Det smager af mørke bær og malt, krydret med karamel. Finishen kulminerer i en humlet eftersmag. Brygget med enebær kviste og en stærk dosis af finsk "sisu".
KV / SV 18,5%, 60 EBU, 80 EBC
Svagt skum. Aroma af sød malt og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød malt, går over i karamel og mørke frugter. Mellem humlet, let bitter.

Det er afgjort karamellen der dominerer smagen, blandet med mørke frugter. Der smages noget sødt og udefinerbart, hvilket åbenbart er enebærkviste. På trods af den påståede høje bitterhed på 60 IBU, forekommer den ikke speciel bitter. Særpræget pga. rugen og til tilsatte kviste, hvilket ikke rammer alles smag. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Malmgårdin Panimo - Malmgard Brewery
Øltype: Krydret øl
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, rug, enebær kviste, gær
ABV: 7,3 %
IBU: 60

tirsdag den 15. juli 2014

Kaiserdom German Dark Lager


Købt for 13 kr. i Netto for 50 cl. dåse

Bryggeriets beskrivelse:
Det fulde, uigennemtrængelig mokka farvede udseende med det lucent røde skær er kronet af en cremet skomkrone. Den ristede malts aromatiske duft minder om mørkt brød og frisk kaffe. Den fløjlsbløde glatte maltsmag, indhyllet af en harmoni af sødme, flyder elegant og rent langs tandkødet. Det velproportionerede krop føles opvarmet og er suppleret med en fin bitterhed som afsluttes rolig og tør.
Bryg stil: undergæret
Original Urt : 11,4%
Alkohol : 4,7% alc. vol.
Bitterhed : 23.
Minimum farve EBC: 110
Kraftig skum. Aroma af ristet malt, karamel og kaffe. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter, ristet malt, går over i karamel, brød og kaffe. Svagt humlet, let bitter.

Ganske gennemsnitlig Schwarzbier - kraftig ristet og let bitter. Desværre svagt humlet og med ganske få smagsnuancer. Forekommer noget svag og tynd. 3 glas!

Bryggeri: Kaiserdom Privatbrauerei
Øltype: Schwarzbier
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, humleekstrakt, gær
ABV: 4,7 %
IBU: 23
FG: 1010 (målt af mig)

Kingfisher (Premium) Lager Beer


Købt for 13 kr. i Netto for 50 cl. dåse.

United Breweries Group (UBL) startede med 5 bryggerier dengang i 1915 hvor oksekærrer lastet med tønder forsynede det tørstige Indien. I dag med hovedkvarter i Bangalore, deres mest kendte bryg, Kingfisher (Premium) Lager Beer er tilgængelig i 52 lande. Heineken Group (Heineken), ejer 37,5% aktier i UBL.

Bryggeriets beskrivelse:
Lang reklamesgas - kort sagt: Blandt de førende øl i Indien, associerer sig med sport, bl.a. cricket, Formel 1 (Benetton) og fodbold (East Bengal Football Club)
Kraftig skum. Aroma af sød malt og korn. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i korn. Svagt humlet, let bitter.

Fungerer ikke på en regnfuld sommerdag i Danmark - sandsynlig mere frisk og passende i Indisk fugtig varmeinferno. Usmagelig humlet, dog alligevel en let bitterhed der trods alt smager humlebitter. Ingen direkte missmage men alt for letdrikkelig og tynd. 2 glas!

Bryggeri: United Breweries Group, brygget på licens af Kaiserdom Privatbrauerei
Øltype: International Lager
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,8 %
FG: 1008 (målt af mig)

mandag den 14. juli 2014

Sainte Hélène Gypsy Rose


Købt for 49 kr. hos Belgisk Bryg for 75 cl. flaske.

Gaume brewpub placeret i Ethe (Virton - sydlige del af Belgien), begyndte at brygge i 1995 og solgte de første øl 3 maj 1999. Det er den første håndværk bryggerier i Gaume.
Bryggerne arbejder efter traditionelle brygning metoder til at producere øl med karakter med de fineste råvarer såsom byg malt, humle, vand og gær. Kapaciteten er 2.500 l. pr. dag/1 hl. om året.

Bryggeriets beskrivelse:
Udseendet vildleder os. Dens meget fine Alsace humle giver en delikat bouquet, frugtagtig og blomstret. Rundhed, fra malten gør den meget blød og maskere sit høje alkohol, der varmer halsen på en behagelig måde. Det er ædelt, subtil og berusende, så nyd den med forsigtighed.

Stil: Triple
Farve: Gylden
Alkohol: 9,0% vol..
Bitterhed: 42 EBU
Humle: Brewers Gold, Strisselspalt
Serverings temperatur: 8-12 ° C
Glas: Tulipan fra bryggeriet

Svagt skum. Aroma af frugt, citrus, krydderier og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i frugt, krydderier og karamel. Svagt humlet, let sød.

Sød og varm Trippel, bitterheden på 42 IBU lyder voldsomt og der smages en ganske fin bitter grund, alligevel er det den varme, frugtagtige sødme der dominerer. En anelse sur maltsmag, men uden tørhed. Den anbefalede serveringstemperatur kan også anbefales herfra, varmen bløder bryggen fint op. Jeg savner større tørhed og flere smagsnuancer, til gengæld en varm og letdrikkelig bryg, omend den ikke kan betragtes som en ægte trippel. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Sainte Hélène
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Brewer Gold, Strisselspalt), gær
ABV: 9 %
IBU: 42
FG: 1022 (målt af mig)

Sainte Hélène La Grognarde


Købt for 46 kr. hos Belgisk Bryg for 75 cl. flaske.

Gaume brewpub placeret i Ethe (Virton - sydlige del af Belgien), begyndte at brygge i 1995 og solgte de første øl 3 maj 1999. Det er den første håndværk bryggerier i Gaume.
Bryggerne arbejder efter traditionelle brygning metoder til at producere øl med karakter med de fineste råvarer såsom byg malt, humle, vand og gær. Kapaciteten er 2.500 l. pr. dag/1 hl. om året.

Bryggeriets beskrivelse:
Efter servering udvikler bryggen sig i glasset en kraftig græs fra aroma humlen. Den mere udtalt bitterhed er dens vigtigste funktion. Brugen af ​​den ædle humle, Saaz, giver den alligevel en meget aggressiv bitterhed. Øllet er tør på ganen og meget forfriskende.
Stil: Humlet Blonde
Farve: Lysebrun
Alkohol: 5,5% vol..
Bitterhed: 50 EBU
Humle: Brewers Gold, Saaz
Serveringstemperatur: 6-8 ° C
Glas: Tulipan fra bryggeriet


Svagt skum. Aroma af citrus, blomster, græs og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, blomster, græs og frugt. Kraftig humlet, bitter.

Igen én af de moderne, belgiske IPA'ere der dog denne gang i humlestyrke og bitterhed fuldt kan måle sig med amerikanske IPA'ere. På trods af de europæiske humler, ligger aromasmagen tæt på det amerikanske, især citrus trænger fint igennem. Humlen bærer denne bryg, hvor maltprofilen er ganske afdæmpet. Jeg er fuldt enig i bryggeriets egen beskrivelse. På trods af den kraftige bitterhed og humlesmag, fint balanceret og forfriskende. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie Sainte Hélène
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Brewer Gold, Saaz), gær
ABV: 5,5 %
IBU: 50

Malmgård Blond Ale


Købt for 48 kr. hos Magasin for 50 cl. flaske.

Malmgård, 50 km nordøst for Helsinki, etb. 1606, ejet af Creutz-familien siden 1614, nu i 12. generation. Herregården består af butik og bryggeri, bestræber sig på at benytte egne, økologiske råvarer. De ejer endda egen vandkraftværk.

Bryggeriets beskrivelse:
Ufiltreret ale, alc. 4,2% vol.
Malmgård Blond Ale er en lys, frugtagtig overgæret ale. Dens behagelige bløde krop opnås gennem en historisk, hjemmedyrket type af økologisk "lantvete" bygmalt og godsets egen kildevand. Dens karakteristiske citrus aroma opnås gennem en kombination af fire forskellige typer af humle og en belgisk gærstamme. Slutresultatet er en mangesidet tørstslukker som nydes bedst i 6-8 grader Celsius (43-46 grader Fahrenheit) KV / SV 10,0%, 20 EBU, 10 EBC
Svagt skum. Aroma af koriander, citrus og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i koriander, blomster og frugt. Mellem humlet, let bitter.

En bitterhed på 20 IBU lyder ikke voldsomt, men i en så alholholsvag bryg, føles bitterheden kraftigere og malten lidt mere tynd. Det giver en ganske frisk og letdrikkelig (hvis humlen kan tåles) bryg med en fin palette af forskellige smagsnuancer. 4 glas!

Bryggeri: Malmgårdin Panimo - Malmgard Brewery
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,2 %

lørdag den 12. juli 2014

Schwaben Bräu Das Schwarze


Købt for € 0,99 hos Famila, Lübeck for 50 cl. flaske med patentlåg.

Dinkelacker-Schwaben Bräu tæt på centrum i Stuttgart, grundlagt i 1861, har i dag 300 ansatte, et såkaldt privatbryggeri (koncern-uafhængig) selv om det er et aktieselskab. Schwaben Bräu er én af bryggeriets fire brands, der kun producerer i bügelflasche (flaske med patentlåg).

Bryggeriets beskrivelse:
Brygget efter det tyske Reinheitsgebot. Med specielt udvalgte naturlige produkter, som opfylder de højeste kvalitetskrav for vores brygmester.
En dyb sort fyldig øl, krydret og humle bitter på samme tid. En undergæret mørke specialøl øl for kendere og elskere af den særlige smag og "basis drik" til nydelse af fest.
Specifikationer:
Alkohol% vol.: 4.9
Original urt i %: 11,5
Kcal / kJ / l: 420/1750
Svagt skum. Aroma af ristet malt og karamel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter, kraftig ristet malt, går over i karamel. Svagt humlet, let bitter, kraftig ristet.

Schwarzbier der så sandelig lever op til navnet - den er ganske sort takket været den flittige brug af ristet malt. Kraftig ristet malt smag med den tilhørende karamelsmag, ganske typisk i genren omend den ikke indeholder så mange smagsnuancer som gode stouts. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Dinkelacker-Schwaben Bräu
Øltype: Schwarzbier
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,9 %

Schwaben Bräu Das Helle


Købt for € 0,99 hos Famila, Lübeck for 50 cl. flaske med patentlåg.

Dinkelacker-Schwaben Bräu tæt på centrum i Stuttgart, grundlagt i 1861, har i dag 300 ansatte, et såkaldt privatbryggeri (koncern-uafhængig) selv om det er et aktieselskab. Schwaben Bräu er én af bryggeriets fire brands, der kun producerer i bügelflasche (flaske med patentlåg).

Bryggeriets beskrivelse:
Brygget efter det tyske Reinheitsgebot. Med specielt udvalgte naturlige produkter, som opfylder de højeste kvalitetskrav for vores brygmester.
Øllet til hver dag: velsmagende, fyldig og tiltalende lys gylden farve. Ikke så krydret som vores Meisterpils, ikke så kraftig som Das Echte, og ikke så mørk som Das Schwarze.
Specifikationer:
Alkohol% vol.: 5,0
Urt i%: 11,3
Kcal / kJ / l: 410/1720
Svagt skum. Aroma af sød malt, honning og lidt krydderier. Svagt karboneret, filtreret

Smag af let sød malt, går over i græs og krydderier. Svagt humlet, let sød.

Frisk, letdrikkelig, balanceret, udfylder fint som rolle som tørstslukker, men uden distinkt karakter og fylde. 3 glas!

Bryggeri: Dinkelacker-Schwaben Bräu
Øltype: Helles Bock
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5 %

Lost Abbey Inferno Ale


Købt for 85 kr. hos Ølbutikken for 75 cl. flaske med korkprop.

Lost Abbey blev grundlagt af Tomme Arthur i 2006 i San Marcos, Californien og har specialiseret sig i belgisk inspirerede-, fadlagret- og sure bryg.

Bryggeriets beskrivelse:
ABV: 8,5%
Smags Bemærkninger:
Aroma: Dette er absolut en gær styret øl. I næsen vil du finde hints af peber, friske æbler og nogle svage krydderi noter. Den melange af krydderi og frugt overvælder dig som djævelens egen rottefænger. Det er dragende.
Smag: Der er noget silkeblødt og forførende ved Lyse Stærke ales. På én gang, er de lette i kroppen endnu aldrig omstrejfende for langt fra de Alkoholiske Trylledriks rigdomme. Din første slurk vil afsløre en svag malt sødme, der bliver knust af overdrevet kærlighed til sukker og krydderier og alle skønne ting. Drik en hel flaske, og du kan blive forvist til helvede.
Stil: Tripel
Passer til: Oste, salater, Mussles, Thai mad
Meget kraftig skum. Aroma af sød malt, citrus, blomster og krydderier, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, æble, muskatnød og melasse. Kraftig humlet, bitter.

Lost Abbey er blandt de største anmelderdarlings på Ratebeer, efter mit første møde er jeg forundret over denne hype. Den smager som de lyse fra Brasserie St-Feuillien, dog noget kraftigere bitter- og aromahumlet, som i inspirationen indeholder denne bryg sandsynligvis kun Styrian Golding, også tilsat med noget citrus/appelsin. Den ender som en noget bitter og humlet smag, dog stadig inden for det letdrikkelige. Både sødt med frugt og melassesmagen og bittert med den kraftige humle, fint balanceret omend den mangler fylde, nuancer og længere eftersmag til mere end 4 glas!

Bryggeri: Port Brewing/Lost Abbey
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, sukker, humle, gær (sandsynligvis også tilsat appelsinskaller)
ABV: 8,5 %

torsdag den 3. juli 2014

Schwaben Bräu Das Naturtrübe


Købt for € 0,99 hos Famila, Lübeck for 50 cl. flaske med patentlåg.

Dinkelacker-Schwaben Bräu tæt på centrum i Stuttgart, grundlagt i 1861, har i dag 300 ansatte, et såkaldt privatbryggeri (koncern-uafhængig) selv om det er et aktieselskab. Schwaben Bräu er én af bryggeriets fire brands, der kun producerer i bügelflasche (flaske med patentlåg).

Bryggeriets beskrivelse:
Denne undergærede øl er en ufiltreret, naturlig ø- specialitet med udvalge ingredienser. Brygget efter traditionelle opskrifter og brygget efter det tyske Reinheitsgebot nydes denne ufiltrerede øl af alle kendere og elskere af usædvanlige øl.
Mellem skum. Aroma af malt. citrus og krydderier. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter, let tør malt, går over i citrus, krydderier og græs. Mellem humlet, let tør, bitter.

Temmelig humlet og bitter Kellerbier - ikke helt IPA-humlet, men der er godt bid i. Knap så letdrikkelig og besidder ikke den blide cremethed som mange andre Kellerbier, men frisk og karakterfuld. 4 glas!

Bryggeri: Dinkelacker-Schwaben Bräu
Øltype: Tysk Pilsner/Kellerbier
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5 %