onsdag den 31. juli 2013

Tommyknocker Pick Axe IPA


Købt for 18,70 kr. på tilbud i Super Brugsen for 35,5 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
En klassisk amerikansk India Pale Ale domineret af behagelig humlebitterhed og aroma. Tør humle giver unik aroma og smag, der øger kompleksiteten af ​​denne ale. Vores PICK AXE bruger en blanding af amerikansk humle, som smelter ind i en prisvindende smag.
Tommyknocker Brewery i Idaho Springs, Colorado har rødder helt tilbage til Guldfeber dagene i 1859 hvor de producerede root beer, vand på flaske og selvfølgelig øl. Fungerer i dag som håndbryg bryggeri- og restaurant.

Svagt skum. Aroma af citrus, grapefrugt og karamel. Svagt karboneret.

Smag af bitter malt, går over i grapefrugt og karamel. Kraftig humlet, bitter.

Blandt de amerikanske IPA'ere, placerer denne bryg sig blandt de svagere, både mht. bitterhed og humlestyrke. Hele fem forskellige amerikanske humler er benyttet, alligevel er grapefrugt noterne ganske dominerende. En god IPA bør have mange forskellige smagsnoter fra humlen. Fungerer fint som en begynder-IPA, men ægte puritanere ønsker mere. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: Tommyknocker Brewery
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Willamette, Chinook, Summit, Mt. Hood, Nugget), gær
ABV: 6,2 %
IBU: 55

tirsdag den 30. juli 2013

Rodenbach Grand Cru


Købt hos Kihoskh for omkring 30 kr. for 33 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
RODENBACH Grand Cru består af tredjedel ung øl og to tredjedele lagret øl i egetræ i 2 år. Resultatet er en kompleks øl med masser af træ og estere, vinøs og med en meget lang eftersmag ligesom en grand cru vin. RODENBACH Grand Cru i gennemsnitligt meget længere i egetræsfade i Roeselare katedralen og er derfor en mere udtalt version af denne øl stil.Flamske Rød-Brown Beer - Anerkendt Regional produkt - 6 bd. % Alc.
Kort sagt er forskellen mellem den almindelige Rodenbach og Grand Cru:

Lagring:
Rodenbach: 3/4 ung, 1/4 lagret 2 år i egetræsfade
Grand Cru: 1/3 ung, 2/3 lagret 2 år i egetræsfade

Styrke:
Rodenbach: 5,2 %
Grand Cru: 6,0 %
Grand Cru til venstre, den alm. til højre
Svagt skum. Aroma af sød, sour malt og frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af sour, let bitter malt, går over i mørke frugter. Svagt humlet, let bitter, sour.

Meget mere af det gode i forhold til den almindelige Rodenbach. Allerede med aromaen forstås det, at denne bryg er langt mere sour, vinøs og frugtagtig end den almindelige. Den almindelige er såmænd rigtig god - men efter at have smagt Grand Cru er det svært at gå tilbage til den almindelige. Grand Cru har bare langt mere af alt det gode. 5 store glas.

Bryggeri: Brouwerij Rodenbach (Palm)
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6 %

Mikkeller Yeast Series 2.0: Saison


Købt hos Kihoskh for lidt over 30 kr. for 33 cl. flaske.

Mikkeller Yeast Series er serier med seks bryg fra Mikkeller hvor opskriften er ens, kun gæren er forskellig. Hvad alle andre bryggerier beholder i testlokalerne, sælger Mikkeller altså dygtigt ud af.

Dette er saison-udgaven fra Series 2.0 der foruden består af American Ale, Brettanomyces Bruxellensis, Brettanomyces Lambicus, English Ale og Lager.

Mellem skum. Aroma af citrus og græs. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus, græs og frugt. Kraftig humlet, bitter, let tør.

Der er så sandelig bid fra de amerikanske humler, der findes stort set alle de aroma- og smagsnuancer, humle kan give - det er blot at lede. Bitterheden og aromahumlens styrke er tæt på amerikansk IPA - frugten og tørheden fra saison gæren kan dog stadig anes, dog i baggrunden - for her er det humlen, der bestemmer. Bryggen skal ikke drikkes som en saison men mere for am. IPA-elskere og humleentusiaster, der ønker at prøve et lille twist. 4 glas!

Bryggeri: Mikkeller, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pale, munish I, cara amber, cara pils), havreflager, humle (simcoe, nugget,warrior, amarillo, centennial), saison gær
ABV: 6,5 %


mandag den 29. juli 2013

Davelghem Blonde


Købt i fransk supermarked i Colmar. 50 cl. dåse.

Brasserie de Saint-Omer har rødder tilbage til 1866, fusionerede i 1950 med Brasserie Artésienne, blev opkøbt i 1995 af vinproducenten Groupe Saint Arnould der købes i 1996 af Heineken og Pecqueur familen. I 2008 ønsker Heineken at afhænde bryggeriet, men André Pecqueur overtager, så Brasserie de Saint-Omer bliver det største uafhængige bryggeri i Frankrig med salg af 2 millioner hektoliter øl årligt eller eller 700 millioner flasker á 25 cl. Bryggeriet er beliggende i Saint-Omer, 40 km. syd for Dunkerque, 35 km. fra den belgiske grænse.

Svagt skum. Aroma af  sød malt, frugt og lidt blomster. Svagt karboneret.

Smag af sød malt, går over i frugt og lidt blomster. Svagt humlet, sød.

Ingen skum og stort set ingen karbonering er første indtryk. Derefter den næsten humlefrie aroma og smag. Her er dog sød malt, lidt smag fra kandisen og frugt fra gæren. Med risiko for at lyde lidt grov, nærmer denne bryg sig Tuborg Ultra Grøn - dog med noget mere maltsmag. Meget letdrikkelig, indtil det bliver for sødt - for - igen undskylder jeg på forhånd min grovhed - kvinder og ganske unge mennesker. Ølkarakter ? ikke her! Kniber sig lige til 3 glas!

Bryggeri: Brasserie de Saint-Omer
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, kandis, humle, humleekstrakt, gær
ABV: 6,2 %


Kronenbourg 7.2 Blonde


Købt i fransk supermarked i Colmar, sandsynligvis brygget i Alsace. 50 cl. dåse. Tidligere kendt som Kronenbourg 7.2% men efter lanceringen af Ambrée udgaven, er navnet præciseret.

Bryggeriets beskrivelse:
Den intense friske smag ...
Kronenbourg 7.2 Blonde er en første klasses øl. Med dominerende frugtsmag og malt suppleret med noter af røde frugter giver en meget blød, velsmagende øl.
Med en frugtagtig, afbalanceret bitterhed, er den ideel som aperitif og til at nyde sammen med de krydrede retter.
Til øjet: Guld med kobber fremhæver lyse gule kjoleHvid, tæt skum med små bobler
Næsen: Dufte af modne frugter (blommer, udblødt frugt) opvejes af aroma af malt korn med noter af røde frugter og honning
I munden: Tæt og fyldig øl med en meget fin mousserende og velafbalanceret denne bitterhed søde og surhedsgradVedvarende bitter frugt og karamel
Carlsberg-ejede Kronenbourg står for 30% af ølsalget i Frankrig - de producerer også Carlsbergs ejerskaber og samarbejdspartnere i Frankrig, bla. Grimbergen, Carlsberg, Tuborg, foruden Guinness, Kanterbräu og Kilkenny. Dermed en del af det store verdensomspændende komplicerede puslespil, hvor forbrugeren ingen anelse har, hvor øllen er produceret. Efter min mening giver det en dårligere forbrugeroplevelse.

Carlsberg må åbenbart have haft sin indflydelse siden den danske specialitet og min hadegenre, imperial pils først blev lanceret i 2007.

Mellem skum. Aroma af krydderier, korn og lidt frugt. Middel karboneret.

Smag af neutral bitter malt, går over i lidt frugtagtig smag, lidt krydderi. Svagt humlet, neutral bitter.

Svag maltsmag alkoholstyrken taget i betragtning, på trods af manglen i indholdsfortegnelsen, gætter jeg på her er benyttet stivelse. Brygget indeholder den typiske frugtagtige smag fra forgærbart stivelse. Humlen er svag, omend der lige anes noget krydderi. Bryggen er letdrikkelig takket være den svage smag og alkoholstyrken er godt gemt - hvilket sandsynligvis er bryggens største kvaliteter. 2 glas!

Bryggeri: Kronenbourg
Øltype: Strong Pale Lager/Imperial Pils
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær (og sandsynligvis stivelse)
ABV: 7,2 %
FG: 1010 (målt af mig)


lørdag den 27. juli 2013

Ballast Point Pale Ale


Købt på tilbud for 19,75 kr. i Super Brugsen for 35,5 cl. flaske. Også kendt som "Ballast Point Yellowtail Pale Ale"

Bryggeriets beskrivelse:
Der er ikke så mærkeligt, hvorfor vores Pale Ale er så populær, det er ihærdigt brygget i stil med Kolsch øl i Köln, Tyskland. Vi har valgt tysk humle for aroma og afrundet opskriften med en blanding af amerikanske og tyske malte.
Selv om den ligner en pilsner, er vores Pale Ale gæret ved ale temperatur, som giver en afdæmpet frugtsmag-en perfekt kompliment til skarphed hvede og maltheden fra München malten. Hvis du kan lide en lysere bryg men også gerne kompleks håndværks øl, så er vores Pale Ale lige noget for dig.Tilgængelighed: Året rundtBitterhed : 23 IBUAlc. ved Vol.: 5,2%Servering Temperatur: 40-45 grader F (4-7 grader celcius)
Ballast Point bryggeriet åbnede i 1996 i San Diego, og da den ene stifter var lystfisker, valgte de at afbillede fisk på deres etiketter. Denne bryg viser en Yellowtail amberjack, som i øjeblikket er overfisket i hele Stillehavet pga. den kan bruges som sushi, dog endnu ikke på udrydningstruet-listen.

Svagt skum. Aroma af frugt og lidt blomster (generel svagt humlearoma). Svagt karboneret, filtreret.

Smag af neutral bitter malt, går over i frugtagtig smag med lidt blomster. Svagt humlet, neutral bitter.

Dejlig mild, frugtagtig smag - godkendt som fuldbyrdig Kölsch. Svagt humlet som det skal, rummer mere vinøsitet og fylde end en pilsner. 4 glas!

Bryggeri: Ballast Point Brewing Company
Øltype: Kölsch
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,6 %

St Feuillien Black Saison


Købt for omk. 30 kr. hos Kihoskh, Kbh V for 33 cl. flaske.

Fra etiket:
Black Saison er vore andet samarbejdsbryg med  Green Flash Brewing Company, den seneste i en serie af "Venskabsøl". Denne hybrid af Saison og Oatmeal Stout er brygget med belgisk ale og både europæisk og amerikansk humle. Denne unikke bryg hylder dens rødder i både det sydlige Californien og det sydlige Belgien.
Kraftig skum. Aroma af ristet malt, krydderier, chokolade og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, ristet malt, chokolade og lidt frugt. Mellem humlet, let bitter, ristet, let tør.

Jeg er mest tilbøjelig med at kalde denne bryg for Oatmeal Stout med saison gær. Der kan lige anes lidt frugt fra gæren, den er da også let tør, resten er dog en fuldbyrdet stout. Joh, den kan da drikkes, men som saison-elsker er dette ikke en rigtig saison for mig, bedre fungerende som stout. Kniber sig lige til 4 glas!

Bryggeri: St Feuillien
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, vitamin C
ABV: 6,5 %
FG: 1010 (målt af mig)

fredag den 26. juli 2013

St Feuillien Saison


Købt for 49,95 kr. hos Super Best, Østerbro, for 75 cl. flaske.

Importørens beskrivelse:
St. Feuillien Saison brygges i Belgien af det familieejede Brasserie St. Feuillien, der har holdt fast ved stolte bryggetraditioner og årtiers erfaring.
Øl typen Saison er hvad belgiere kalder en øl af "terroir", en typisk "bondegårds ale" rig på smag fra de frugtbare jorde i det sydlige Belgien. For flere hundrede år siden var der mere en tusind små bondegårds bryggerier i Vallonien, som producerede øl til høstarbejderne, så de kunne slukke tørsten på behørig vis. Dengang var alkoholstyrken kun mellem 4-6%, men til gengæld fik høstarbejderne så også adskillige liter pr. dag for at slukke tørsten og drive høsten i hus. Saison blev brygget som en tørstslukker, var forfriskende med citrus og let krydret smag og blev således kun brygget en gang om året op til høsten når solen stod højest.
St. Feuillien Saison er en gylden blond ale med en gul-orange varm farve. Skumkronen er lys og fin tæt. Øllet dufter let krydret med toner af citrus og brødagtig malt. Smagen er fyldig og levende i munden, "humlet", let tør og forfriskende med en god balance. Øllet er ufiltreret og eftergærer på flaske.
St.Feuillien Saison har vundet flere flotte priser og er blandt andet kåret som World's Best Saison 2009 og har scoret 97 point ud af 100 mulige i "Brew Reviews" og dermed langt overgået andre Saison bryggerier.
Land: Belgien
Type: Ale
Farve: Gul - Orange
Alc.Vol. 6,5%
Bryggeriets beskrivelse:
St-Feuillien'Saison er, hvad belgierne kalder en terroir-ølen traditionel bondegårds-ale med alle de rige smage fra den frugtbare jord i det sydlige Belgien. Saison, en varm gylden blond ale, er en overgæret klassiker. Takket være sekundær gæring i flasken, har Saison en umiskendelig smag af rige nuancer.Saison, den seneste i en lang række af top-kvalitets St-Feuillien øl, gik i produktion i marts 2009 efter anmodning fra det amerikanske marked, hvor der er en stor efterspørgsel efter denne form for "humlede" øl, der er så symbolsk for den lange belgiske tradition. Så snart det blev lanceret i New York den 11. april, var Saison en øjeblikkelig succes med forbrugerne på tværs af Atlanten, så meget, at lanceringen af ​​dette nye St-Feuillien produkt i Belgien blev forsinket i flere uger.
Kraftig skum. Aroma af krydderier, citrus og frugt. Mellem karboneret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier og frugt. Mellem humlet, let tør.

Mht. humle- og gærsmag er den tæt på andre bryg i St Feuillien-serien, denne saison er dog en anelse mere tør, som det jo hør og bør være i en saison. Den kraftige skum, pæne karbonering og frugtsmag fra gær er andre saison-karakteristika, som St Feuillien alligevelhar tradition for i alle andre bryg.

Dette er en pæn saison, en fin repræsentant i genren, men distancerer sig ikke ud fra mængden, selvfølgelig fin, frisk tørstslukker i sommervarmen - eller når man ellers har behov. 4 glas!

Bryggeri: St Feuillien
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,5 %
FG: 1006 (målt af mig)

torsdag den 25. juli 2013

Malheur 10


Købt for 24 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Egen beskrivelse:
Malheur 10 ° er også kendt som Malheur Millennium (MM). MM er det latinske tal for 2000. Denne øl blev nemlig lanceret i år 2000.Øl feinschmecker Michael Jackson (The Beer Hunter (www.beerhunter.com) beskriver smagen af den blonde Malheur 10 ° som "rosa fersken med hentydninger til krydret appelsin og citronskal. Øllen har bogstaveligt talt en solgul farve og en rig honning tekstur, fedtet også med en masse af krop og bitter og lidt sour i den varme eftersmag. " Samlet set bringer denn blonde velsmagende øl, der indeholder 10% alkohol efter volumen, glæde blandt øl elskere fra hele verden.
Malheur 10 °, opleves bedst i de typiske Malheur glas der øger glæden og smagen der giver ren nydelse, en unik oplevelse.
Malheur Glasset skal være fuldstændigt rent, fedtfrit og tør, før påfyldning. Således er alle de egenskaber kun fra Malheur.
Giv en rig skum, således at øllet i glasset er udsat for luft og oxidation så smagen vil ændre når det er muligt. Desuden ser det mere attraktivt og lækrere ud!
     Serverings temperatur: 10 til 12 ° C
Meget kraftig skum. Aroma af krydderier og frugt. Middel karborneret, ufiltreret.

Smag af let sød, lys malt, går over i krydret frugtsmag. Mellem humlet, let sød, let tør.

Lige som Malheur 6 som denne bryg har store ligheder med, gætter jeg på den ganske simple opskrift med 100% pilsner malt og ensidig Saaz aroma. Simpel, men det virker. Sikke en kraft i malt og gærsmag og humlen er doceret helt perfekt så det bliver en balanceret bryg. Forekommer og mindre tør ved opvarmning. 5 glas!

Bryggeri: Brouwerij Malheur
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 10 %

Nøgne Ø Saison


Købt for omk. 45 kr. hos Nordisk Ølhandel, Victoriagade, Kbh V for 50 cl. flaske.

SAISON 14 ° P, 25 IBU, 6.5 ALC / VOL
En af vores mest forfriskende bryg, lavet til de varme sommerdage, men tilfredsstillende året rundt. Anbefalet serveringstemperatur 8 ° C/45 ° F. Går godt med fisk og skaldyr, især østers.
Ingredienser: Hvede og pilsner malt, East Kent Goldings og Crystal humle, belgisk ale gær, og vores lokale Grimstad vand.
AWARDS: Sølv ved Australian International Beer Awards (AIBA) 2010
Kraftig skum. Aroma af krydderier, citrus og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter og noget tør malt, går over i krydderier, citrus og frugt. Mellem humlet, let bitter, tør.

Endelig en saison med det kraftigt skum, der bør være. Det tager flere minutter før den fortager sig, hvilket får bryggen tættere på de anbefalede 8 grader. Er kompromisløs saison, så tør som St. Bernardus Blanche, kraftig karboneret og kraftig gærsmag. En bryg for saison-puritanere - ikke alle regner denne tørre, frugtagtige bryg. Jeg gør, men den skal hældes efter med noget lettere bagefter. 4 glas!

Bryggeri: Nøgne Ø
Øltype: Saison
Ingredienser:  Hvede og pilsner malt, East Kent Goldings og Crystal humlebelgisk ale gær, og vores lokale Grimstad vand.
ABV: 6,5 %
IBU: 25
FG: 1008 (målt af mig)

onsdag den 24. juli 2013

Battin Gambrinus


Købt i motorvejskiosk i Luxembourg, 50 cl. dåse.

Brasserie Nationale er det største bryggeri i Luxembourg, baseret i Bascharage. De eksporterer bla. til Belgien, Frankrig og Kina. De brygger øl under navnet Bofferding og Battin.
Brasserie Nationale blev født i 1975 ved sammensmeltning af de to bryggerier: Brasserie Bofferding, grundlagt af Jean-Baptiste Bofferding i 1842, og Brasserie Funck-Brichergrundlagt i 1764.

Svagt skum. Aroma af græs, korn og hvede. Mellem karboneret.

Smag af let bitter malt, går over i lidt græs og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Humlen kan smages, omend noget diffust - der er fin malt-, gærsmag og let bitterhed. Noget bedre end Bofferding Lager Pils fra samme bryggeri. Letdrikkelig og har trods alt lidt lager over sig. Kniber sig lige til 3 glas!

Bryggeri: Bofferding
Øltype: International Lager
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,2 %
FG: 1008 (målt af mig)

Bofferding Lager Pils


Købt i motorvejskiosk i Luxembourg, 50 cl. dåse.


Brasserie Nationale er det største bryggeri i Luxembourg, baseret i Bascharage. De eksporterer bla. til Belgien, Frankrig og Kina. De brygger øl under navnet Bofferding og Battin.
Brasserie Nationale blev født i 1975 ved sammensmeltning af de to bryggerier: Brasserie Bofferding, grundlagt af Jean-Baptiste Bofferding i 1842, og Brasserie Funck-Brichergrundlagt i 1764.


Mellem skum. Aroma af korn, græs og malt. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, lidt græs. Svagt humlet, let sød.

Let drikkeligt, let sød international lager - dog svag i maltsmag, humlen næsten helt usmagelig og fraværende gærsmag. Kedelig og intetsigende. 2 glas!

Bryggeri: Bofferding
Øltype: International Lager
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,8 %
FG: 1004 (målt af mig)

tirsdag den 23. juli 2013

Het Kapittel Watou Abt


Købt for 24 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Fra web:
Navnet "Kapittel" (fra det latinske ord Ka'pi-tel) betyder bestyrelsen i et kloster, som består afAbbeden og Prior.
Ligesom trappistøl betegner kloster øl et traditionel segment hvor der tales om gamlespecifikke opskrifter og metoder til brygning der kun deles af brygmester, fra den ene generation til den anden.
Smagen er, hvor vores Kapittel øl vil tage dig med på en fantasi-tur! De er ulig alle andrebryg på jorden.
Kompleksiteten af vores lokale malt fra Poperinge og frugt krydret med beherskethumlebitterhed, vil tage dig på en imaginær rejse til de brostensbelagte gader i Watou.
Mellem skum. Aroma af krydderier og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.
Smag af let bitter malt, går over i krydret frugtsmag. Kraftig humlet, neutral bitter.

Temmelig kraftig lys "Abt/Quadrupel" der dog, Brouwerij van Eecke traditionen tro, er humlet kraftigere end normalt set i genren. Der er saft og kraft i malt- og gærsmagen - men også i humlen så alle ingredienser nærmest kæmper om opmærksomhed. En pokkers kraftig mini-IPA/Abt/Quadrupel for de, der kan lide den slags. Den rammer ikke lige mine smagsløg. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij van Eecke
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale/Abt/Quadrupel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 10 %
FG: 1008 (målt af mig)

Kraft-Bräu Dunkel

Glemte at tage et
billede fra starten
Købt for €3,40 hos Blesius Bier Garten, brauhaus i Trier, for 50 cl. fra fad.

Anmeldelse af brauhaus her.

Mellem skum, aroma af karamel og malt. Svagt karboneret.

Smag af neutral bitter malt, går over i karamel og lidt brød. Svagt humlet, neutral bitter.

Ganske kedelig Dunkel med svag smag af humle og malt. Ingen undskyldning for det tynde stads! 2 glas!

Bryggeri: Kraft-Bräu
Øltype: Münchener Dunkel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5 %


Kraft-Bräu Hell


Købt for €3,40 hos Blesius Bier Garten, brauhaus i Trier, for 50 cl. fra fad.

Anmeldelse af brauhaus her.

Mellem skum, aroma af krydderier, korn og malt, mellem karboneret.

Smag af let bitter malt, går over i korn og frugt. Mellem humlet, let bitter.

En så gennemsnitlig tysk pilsner, som den kan være og som kan købes alle steder. Hvorfor ikke gøre lidt mere ud af det, når det er et brauhaus? Stadig frisk og letdrikkelig. 3 glas!

Bryggeri: Kraft-Bräu
Øltype: Tysk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5 %

Kraft-Bräu Weizen


Købt for €3,40 hos Blesius Bier Garten, brauhaus i Trier, for 50 cl. fra fad.

Anmeldelse af brauhaus her.

Egen beskrivelse:
Vores ædle!En øl af adel - i den sandeste Forstand. Det bayerske Reinheitsgebot af 1516 tillod oprindeligt kun bygmalt brygning. Den eneste, der fik lov til at lade hånt om det, blev herskeren selv, Hertug og kurfyrsten Maximilian I. Han indså, at en hvedeøls monopol var den bedste måde at finansiere hans dyre hof. Overalt i landet dukkede adellige hvedebryggerier på. Og lovhjemmel blev sikret: Münchens kroværter blev truet med tilbagekaldelse af deres licens, hvis de nægtede.Original urt: 12,5 ° Plato · Alkohol: 5,3% vol. · Hvordan det smager: mild, frisk, blomster
Kraftig skum, sour aroma af lidt hvede, banan og blomster. Svagt karboneret.

Smag af let bitter malt og hvede, lidt bananer. Svagt humlet, let bitter, let sour.

En lidt anderledes weizen - for lidt hvede- og gærsmag(banan), til gengæld et let sour præg. Stadig frisk og letdrikkelig. 3 glas!

Bryggeri: Kraft-Bräu
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, hvedemalt, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,3 %

Diekirch Grand Cru


Købt hos motorvejskiosk i Luxembourg, 33 cl. flaske.

Det lille bryggeri i den lille by i det lille land blev opkøbt i 2005 af InBev - i 2010 meddelte InBev, de ønskede at lukke Diekirch bryggeriet og flytte produktionen til Belgien, men massive Facebook protester (1.500!) og pres fra borgmester og fagforeninger skabte en løsning. Det gamle bryggeri blev solgt men et nyt bryggeri med kapacitet på 150.000 hl skal stå klar i 2015.

Egen beskrivelse:
Diekirch Grand Cru

En mørk øl, aroma af ristet malt med et strejf af karamel og et strejf af humle. 5,1%
Svag skum. Aroma af mørk malt, karamel og korn. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter, let tør malt, går over i karamel. Svagt humlet, let bitter, let tør.

Dragende titel - Grand Cru - og så er det bare en kedelig Wiener. Lidt tør men ellers er der ikke så meget positivt at berette. Svag smag der dog varer længere end Diekirch Premium. 2 glas!

Bryggeri: Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch (InBev)
Øltype: Wiener
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, sukker, gær, e150c
ABV: 5,1 %
FG: 1012 (målt af mig)

Diekirch Premium


Købt hos motorvejskiosk i Luxembourg, 50 cl. dåse.

Det lille bryggeri i den lille by i det lille land blev opkøbt i 2005 af InBev - i 2010 meddelte InBev, de ønskede at lukke Diekirch bryggeriet og flytte produktionen til Belgien, men massive Facebook protester (1.500!) og pres fra borgmester og fagforeninger skabte en løsning. Det gamle bryggeri blev solgt men et nyt bryggeri med kapacitet på 150.000 hl skal stå klar i 2015.

Egen beskrivelse:
Diekirch Premium
Diekirch mærke ønsker at være tæt på forbrugerne og deres behov. Det udvikler sig med tiden og ønsker at bringe det bedste svar på forbrugernes nye forventninger ...
Diekirch Premium er en lys øl med malt og humle, top kvalitet naturligt brygget med kildevand fra de grønne bakker i Diekirch. Denne opskrift fra 1871 giver den sin unikke karakter og glat smag med naturlige smagsstoffer med en perfekt hvid skum krave.Diekirch (4,8% ABV) er perfekt til at dele med venner og nyde livet hvert øjeblik øl!
Svag skum. Aroma af sød malt, korn og frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter, let tør malt, fader hurtigt ud med lidt frugt. Svagt humlet, let bitter, let tør.

Interessant med en tør smag, desværre fader smagen lynhurtigt ud. At småsippe hver 3. sekund for at få ølsmag er knap så fordrende. Det bliver kun 2 glas!

Bryggeri: Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch (InBev)
Øltype: International Lager
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,8 %
FG: 1006 (målt af mig)

Bruch Zwickel


Købt for €2,40 hos Gasthausbrauerei Stiefelbräu, Brauhaus i Saarbrücken for 33 cl. fra fad.

Anmeldelse af brauhaus her.

Denne bryg er ikke brygget hos Gasthausbrauerei Stiefelbräu men hos Brauerei G. A. Bruch.

Bryggeriets beskrivelse:
Bruch Zwickel - ufiltreret - er en krydret og ubehandlet øl, der er lavet efter traditionelle brygnings metoder. Det naturlige indhold af gær giver øldrikkere øl den fulde, originale smag af ​​en øl, som kun findes i få øl fra andre bryggerier. Gær i kombination med de klassiske ingredienser i et Pilsener øl, resulterer i en helt ny vifte af smag, gæren indeholder også værdifulde vitaminer og mineraler, som kan øge den generelle trivsel.
Den måde at brygge  Zwickel og undergæret øl lagres i kolde opbevaringstemperaturer denne øl til sin fulde smag. Urt 11,5%
Mellem skum. Aroma af sød malt og krydderi. Svagt humlet, svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød malt, går over i krydderi, Mellem humlet, let sød.

En kellerbier går man normalt aldrig helt galt af - denne er desværre blandt de mere smagsløse. Fin og forfriskende smag, det der er af den. 3 glas!

Bryggeri: Brauerei G.A. Bruch
Øltype: Tysk Pilsner / Kellerbier
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,8 %

Bruch Weizen


Købt for €3,60 hos Gasthausbrauerei Stiefelbräu, Brauhaus i Saarbrücken for 50 cl. fra fad.

Anmeldelse af brauhaus her.

Denne bryg er ikke brygget hos Gasthausbrauerei Stiefelbräu men hos Brauerei G. A. Bruch.

Bryggeriets beskrivelse:
Denne overgærede hvedeøl er brygget efter nøje specificeret opskrift. De klassiske fire råvarer er her suppleret ved tilsætning af hvedemalt. I produktionen af ​​disse specielle hvedeøl er det nødvendigt med omhyggelig koordinering af smag og livlighed. Dette giver dig mulighed for at drikke denne hvedeøl direkte fra flasken Stubbi. Den klassiske variant er at drikke fra 0,5 l glas , der findes også 0,3 liters glas glas størrelse, der skal appellere til kvinder i særdeleshed.
Den ideelle drikke temperatur af denne øl er 5 til 8 grader Celsius. Smagen er bragt ind i de typiske hvedeøl glas figurer til det bedste for udvikling. Urt 12,5%.
Kraftig skum. Aroma af hvede og banan. Svagt karboneret.

Smag af let sød hvede, går over i banan. Svagt humlet, let sød.

En standard weizen, dog cremet og der kan anes en blomstret humlesmag. Mangler smag og fylde. 3 glas!

Bryggeri: Brauerei G.A. Bruch
Øltype: Weizen
Ingredienser: Vand, hvedemalt, bygmalt, humle, gær
ABV: 5,5 %

Stiefel Bräu Dunkel


Købt for €3,30 hos Gasthausbrauerei Stiefelbräu, Brauhaus i Saarbrücken for 40 cl. fra fad.

Anmeldelse af brauhaus her.

Dette er ét af de to bryg, som Stiefelbräu selv brygger.

Egen beskrivelse:
Maltet, mørk pilsnerøl, med subtile humling og fyldig smag der også tiltaler kvinders hjerter. 12,3% original urt, 4,5% alkohol
Mellem skum. Aroma af malt og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, lidt karamel. Svagt humlet, let sød.

Får ved opvarmning lidt mere frugtsmag hvilket forbedrer den lidt. Ændrer dog ikke så mget ved, at dette er en tynd og kedelig Dunkel uden de egenskaber en god Dunkel kan byde på. 2 glas!

Bryggeri: Gasthausbrauerei Stiefelbräu (Brauerei G.A. Bruch)
Øltype: Münchener Dunkel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,5 %

Stiefel Bräu Hell


Købt for €3,30 hos Gasthausbrauerei Stiefelbräu, Brauhaus i Saarbrücken, for 40 cl. fra fad.
Anmeldelse af brauhaus her.

Dette er ét af de to bryg, som Stiefelbräu selv brygger.

Egen beskrivelse:
Mildt humlet, lys fyldig øl med gode skum egenskaber og fremragende fordøjelighed, 12,3% original urt, 4,5% alkohol
Mellem skum. Aroma af malt og krydderier, lidt korn og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af letbitter malt, går over i krydderier. Mellem humlet, let bitter.

En standard pilsner der ligner så mange andre - mellem kraftig smag, gennemsnitligt humlet, letdrikkelig med karakterløs. 3 glas!

Bryggeri: Gasthausbrauerei Stiefelbräu (Brauerei G.A. Bruch)
Øltype: Tysk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,5 %

mandag den 22. juli 2013

Het Kapittel Watou Prior


Købt for 23 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Fra web:
Navnet "Kapittel" (fra det latinske ord Ka'pi-tel) betyder bestyrelsen i et kloster, som består af Abbeden og Prior.
Ligesom trappistøl betegner kloster øl et traditionel segment hvor der tales om gamle specifikke opskrifter og metoder til brygning der kun deles af brygmester, fra den ene generation til den anden.
Smagen er, hvor vores Kapittel øl vil tage dig med på en fantasi-tur! De er ulig alle andre bryg på jorden.
Kompleksiteten af vores lokale malt fra Poperinge og frugt krydret med behersket humlebitterhed, vil tage dig  en imaginær rejse til de brostensbelagte gader i Watou.
Mellem skum. Aroma af mørk frugt, karamel og ristet malt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, ristet malt, går over i frugt og karamel, ender med nød og brød. Mellem humlet, let bitter.

En lidt atypisk Mørk Stærk Belgisk Ale - Kraft, volume og frugtsmag er fuldt tilstede - men denne bryg er noget kraftigere humlet og ender på let bitter. Bliver bedre ved lidt opvarmning. Her mangler dog lidt varme og fylde. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij van Eecke
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 9 %

Ørbæk Fionia Abbey Ale


Købt for 30 kr. i Netto for 75 cl. flaske.

Fra etiket:
Fionia Abbey Ale er inspireret af de belgiske klosterøl (trappist), som er kendte for deres store mundfylde, milde og let sødelig smag og kraftfulde alkohol styrke.
Fionia Abbey Ale har en mild til let bitter humleprofil. Denne øl er ufiltreret, hvilket vil sige, at der er naturlige gærrester tilbage i øllet, som er med til at fremme den unikke smag. Fionia Abbey Ale vil være velegnet til de fleste måltider, specielt til ost og kødretter eller i en hyggestund.
Ingredienser: Bygmalt*, rå rørsukker*, humle*, gær og det gode vand som pumpes op få meter fra Ørbæk Kildens udspring. *=økologisk dyrket. 
Mellem skum. Aroma af sød karamel, lidt frugt. Svagt karboneret.

Smag af let bitter, let ristet malt, går over i lidt karamel. Svagt humlet, let ristet, let bitter, let tør.

Ved køleskabstemperatur forekommer maltsmagen tynd mens rørsukkeret giver en stor del af den forholdsvis svage smag. Ved opvarmning bliver den tørre smag mere udpræget, der er karamel og nød. Omkring 8 grader tjener denne bryg bedst.

Det blev heller ikke denne gang, jeg fandt en danskproduceret belgisk inspireret bryg til fornuftig pris - denne dubbel fra Ørbæk mangler smag, fylde og varme - og en egentlig gær karakteristik. 3 glas!

Bryggeri: Ørbæk Bryggeri
Øltype: Dubbel
Ingredienser: Vand, bygmalt, rå rørsukker, humle, gær
ABV: 6,8 %
FG: 1014 (målt af mig)

søndag den 21. juli 2013

Tripel Karmeliet


Købt for 23 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Fra web:
Tripel Karmeliet brygges stadig fra en autentisk øl opskrift fra 1679 skabt i det tidligere Carmelite kloster i Dendermonde. Nedskrevet for over 300 år siden og består af tre forskellige slags korn: Hvede, havre og malt.
Navnet Tripel Karmeliet refererer både til ophavet og dens eftergæring i flasken. Efter mange forsøgsbryg med tre forskellige korn i 90'erne, viste det sig, at den præcise kombination af de tre forskellige korn stadig er den idelle blanding.
Bosteels Bryggeriet blev etableret i 1791 og fungerer stadig som selvstændig familiebryggeri, nu med 7. generation. Ligger i Buggenhout, Dedenmonde midt i Gent-Antwerpen-Bruxelles trekanten. Anbefalet serveringstemp 6-9 grader.

Meget kraftig skum. Aroma af sød malt, frugt (banan), blomster og krydderier. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af sød malt, blandet med hvede og frugt/banan i fin, lang eftersmag. Svagt humlet, let sød.

Havren giver normalt ikke meget smag men god skum - og det er der så sandelig i denne bryg - dermed når bryggen også sin anbefalede temperatur. Ganske kompleks, varm og god mundfylde - dog med den lille prikken fra den kraftige karbonering så bryggen mere kommer til at ligne en kraftig wit - og det er skam ingen kritik på dette års hidtil varmeste dag. 5 glas!

Bryggeri: Brouwerij Bosteels
Øltype:  Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, havre, humle (Styrian), gær
ABV: 8,4 %